ΚΟΣΜΟΣ

Ζαν Μαρι Λεπέν: Η κυρία που τρόμαξε την Ευρώπη!

Ζαν Μαρι Λεπέν: Η κυρία που τρόμαξε την Ευρώπη!

Η νίκη που κατήγαγε στις περιφερειακές εκλογές σε συνδυασμό με το μείζον προσφυγικό πρόβλημα που ταλανίζει την Ευρώπη, αλλά και τον υφέρπον εθνικισμό στη Γαλλία την έχουν φέρει για άλλη μια φορά στην πρώτη γραμμή της πολιτικής ειδησεογραφίας

Ποια είναι και γιατί η Ε.Ε. έχει πραγματικούς λόγους να την φοβάται;

Τη λένε τρόμο επάνω από την Ευρώπη για περισσότερους από έναν λόγους.

Η Μαρίν Λεπέν μοιάζει να είναι πιο ισχυρή από ποτέ στις εκλογές της εβδομάδας, μάλλον του μήνα, ίσως και του έτους που έρχεται και θα βρει την Ευρώπη πιο κλονισμένη από ποτέ.

Το αντίπαλο δέος μέσα και έξω από τα σύνορα της χώρας που θέλει να κάνει οχυρό της Ευρωπαϊκής Ακροδεξιάς, η Λεπέν θέλει να κάνει το Έθνικό Μέτωπο όχι μόνο όχημα της ενάντια στον Ολάντ αλλά και πολιορκητικό κριό ενάντια στη Μέρκελ και την Ευρωζώνη αφού μπορεί να τη χτυπήσει εκεί που πονάει.

Στην αδυναμία της να δώσει λύσεις σε κρίσεις πολιτικές,οικονομικές, προσφυγικές, εθνικές, παγκόσμιες και αυστηρά “ηπειρωτικές”.

Η Λεπέν είναι λοιπόν ο τρόμος, γιατί μπορεί.

Διαβάστε εδώ γιατί η Λεπέν «τριχοτομεί» το Γαλλικό πολιτικό σύστημα

Ήταν οκτώ ετών όταν γλύτωσε το θάνατο

Η βόμβα εξερράγη έξω από το πατρικό της σπίτι. 200 κιλά δυναμίτη ήταν αρκετά για να γκρεμίσουν το μισό οικοδόμημα και να την τρομάξουν μέχρι θανάτου. Μια στιγμή που δεν την ξεπέρασε ποτέ, γράφει στην αυτοβιογραφία της, ίσως για αυτό η σχέση της με τον πατέρα της, ακροδεξιό Ζαν Μαρί, ιδρυτή και ηγέτη του γαλλικού κόμματος που η Λεπεν ηγείται, είναι γεμάτη μίσος. Τον μισεί επειδή ήταν αυτός ο στόχος και εκείνη κόντεψε να χάσει τη ζωή της; Ίσως. Τον μισεί επειδή στο σχολείο όλοι την απέφευγαν γιατί ήταν η “κόρη του φασίστα”. Πιθανό.

Η Λεπέν ανέλαβε τα ηνία της νεολαίας του κόμματος μόλις ενηλικιώθηκε. Ήταν η γυναικεία φωνή του Εθνικού Μετώπου όσο σπούδαζε στη Νομική, ερωτεύσιμη για τους ομοιδεάτες της που την πολιορκούσαν παντρεύτηκε δύο φορές, χώρισε δύο και έχει τρία παιδιά. Έτσι και αλλιώς στην οικογένεια της οι γάμοι δεν ήταν σταθερές, ήταν σαπουνόπερες ιδανικές για τις σκανδαλοθηρικές φυλλάδες.

Διαβάστε περισσότερα στο cnn.gr

Ρoή Ειδήσεων