Αθωώθηκε, λόγω αμφιβολιών, κατηγορούμενη για παιδοκτονία

Ομοσπονδιακό δικαστήριο της Φλόριντα έκρινε...

Αθώα λόγω αμφιβολιών κρίθηκε από δικαστήριο των ΗΠΑ μια 25χρονη μητέρα, η οποία φέρονταν να σκότωσε την μόλις 2 ετών κόρη της, πριν τρία χρόνια.

Ειδικότερα, ο δικαστής του ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Φλόριντα  αποφάνθηκε ότι τα στοιχεία που προσκόμισε η κατηγορούσα αρχή για την καταδίκη της 25χρονης Casey Anthony ήταν ανεπαρκή γι’ αυτό και αποφάσισε την απαλλαγή της κατηγορουμένης από το αδίκημα της διάπραξης φόνου α΄ βαθμού.

Αντίθετα, ο δικαστής αποφάνθηκε ότι η μητέρα πρέπει να κριθεί ένοχη για τέσσερις πλημμεληματικές κατηγορίες που ήταν σχετικές με παροχή ψευδών πληροφοριών, καθώς είχε υποπέσει σε αντιφάσεις στην πορεία της δικαστικής έρευνας.

Η Casey Anthony, που ξέσπασε σε λυγμούς μόλις ανακοινώθηκε η απαλλακτική κρίση του δικαστηρίου για τη δολοφονία, από την αρχή υποστήριζε ότι δεν ήταν ένοχη για το θάνατο του παιδιού της

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με το κατηγορητήριο η 25χρονη μητέρα φερόταν να χρησιμοποίησε υπνωτικό και αφού νάρκωσε την κόρη της, Caylee, της έβαλε μονωτική ταινία στη μύτη και το στόμα και την άφησε να πεθάνει από ασφυξία.

Στη συνέχεια η κατηγορουμένη φερόταν να εξαφάνισε το πτώμα εξαφανίζοντας παράλληλα το πτώμα της. Το οποίο βρέθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 2008.

Η 25χρονη Casey Anthony είχε ισχυριστεί τότε,  ότι η κόρη της είχε πέσει θύμα απαγωγής από την νταντά που την πρόσεχε.