ΚΟΣΜΟΣ

Συλλήψεις για σκάνδαλο διαφθοράς στην Τουρκία

Συλλήψεις για σκάνδαλο διαφθοράς στην Τουρκία
Σε τέσσερις συλλήψεις προχώρησε σήμερα η αστυνομία στην Τουρκία στα πλαίσια της έρευνας σχετικά με μια ισλαμική φιλανθρωπική οργάνωση που κατηγορείται για...

Σε τέσσερις συλλήψεις προχώρησε σήμερα η αστυνομία στην Τουρκία στα πλαίσια της έρευνας σχετικά με μια ισλαμική φιλανθρωπική οργάνωση που κατηγορείται για κατάχρηση χρημάτων από δωρεές και αποστολή κεφαλαίων σε ένα φιλοκυβερνητικό όμιλο ΜΜΕ.

Η έρευνα συνδέεται με μια δίκη που διεξήχθη το 2008 στη Γερμανία, στην οποία τρία ανώτερα στελέχη της οργάνωσης, της Deniz Feneri, κρίθηκαν ένοχα και καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης.

Η ισλαμική φιλανθρωπική οργάνωση κατηγορήθηκε για κατάχρηση χρημάτων από δωρεές και ότι έστειλε μέρος των κεφαλαίων, τα οποία προέρχονταν κυρίως από τούρκους οι οποίοι ζουν στη Γερμανία, σε ένα φιλοκυβερνητικό τηλεοπτικό κανάλι, το Kanal 7.

Το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK) έχει διαψεύσει πως είχε οποιαδήποτε σχέση με την Deniz Feneri, που είχε ιδρυθεί και έδρευε στη Γερμανία, αν και η δίωξη προκάλεσε κατηγορίες περί διαφθοράς στους κόλπους της κυβέρνησης.

Στους συλληφθέντες περιλαμβάνεται ο Ζαχίντ Ακμάν, πρώην επικεφαλής του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου (RTUK) και τρία μέλη του Καναλιού 7, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.