ΚΟΣΜΟΣ

Στο στόχαστρο μανιακού δολοφόνου ο Ομπάμα

Στο στόχαστρο μανιακού δολοφόνου ο Ομπάμα
Σκοπός της ζωής του 41χρονου Τζέιμς Βέρνον ΜακΒέι ήταν να δολοφονήσει τον πρόεδρο της Αμερικής, Μπαράκ Ομπάμα. Ωστόσο δεν πρόλαβε καθώς συνελήφθη από τις...

Σκοπός της ζωής του 41χρονου Τζέιμς Βέρνον ΜακΒέι ήταν να δολοφονήσει τον πρόεδρο της Αμερικής, Μπαράκ Ομπάμα. Ωστόσο δεν πρόλαβε καθώς συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητο ενός θύματός του στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Μάντισον, που προηγουμένως είχε δολοφονήσει μέσα στο σπίτι της το περασμένο Σάββατο.


Στα ίχνη του ΜακΒέι οδηγήθηκαν αφού πρώτα εντόπισαν το πτώμα της άτυχης 75χρονης Μέιμπελ Σέιν, στη Νότια Ντακότα, από την οποία και έκλεψε το αυτοκίνητο.
Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, μετά τη δολοφονία της Σέιν ο ΜακΒέι σκόπευε να πάει στην πόλη Μάντισον, «να εισβάλει στο σπίτι κάποιου για να τον σκοτώσει ή να δολοφονήσει έναν αστυνομικό στη Μάντισον για να του κλέψει τα όπλα του».

Στόχος του ήταν να συνεχίσει να σκοτώνει και να κλέβει αυτοκίνητα μέχρι να φτάσει στην Ουάσινγκτον όπου σκεφτόταν να «χρησιμοποιήσει ένα όπλο και να σκοτώσει τον πρόεδρο Ομπάμα».

Ο ίδιος εξήγησε: «Θέλω να σκοτώνω και να σκοτώνω μέχρι να φτάσω σε εκείνον (τον Ομπάμα)». «Δεν με ενδιέφερε ποιον και πότε θα σκότωνα, θα δολοφονούσα μόλις είχαν την ευκαιρία».

Ο ΜακΒέι αντιμετωπίζει κατηγορίες για δολοφονία εκ προμελέτης και αν κριθεί ένοχος κινδυνεύει να καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών.