Δεν αποσύρονται οι κατηγορίες κατά του Στρος Καν

Οι διώξεις για σεξουαλικά εγκλήματα εναντίον του Ντομινίκ Στρος-Καν παραμένουν δήλωσε ο εισαγγελέας του Μανχάταν ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να αποσυρθεί...

Οι διώξεις για σεξουαλικά εγκλήματα εναντίον του Ντομινίκ Στρος-Καν παραμένουν δήλωσε ο εισαγγελέας του Μανχάταν ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να αποσυρθεί από την υπόθεση όπως ζήτησε ο Κένεθ Τόμσον συνήγορος της γυναίκας που κατηγορεί τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ για σεξουαλική επίθεση.


Ο Τόμσον στην επιστολή του προς τον εισαγγελέα Σάιρους Βανς του ζητεί να παραιτηθεί και κατηγορεί το γραφείο του ότι ευθύνεται για "συνεχείς και επιζήμιες διαρροές" στα μέσα ενημέρωσης την περασμένη εβδομάδα, με στόχο "να αμαυρώσουν την υπόληψη του θύματος".

Ο συνήγορος της 32χρονης καμαριέρας από την Γουινέα κάνει επίσης λόγο "για πιθανή σύγκρουση συμφερόντων" ανάμεσα στον πρώην γενικό διευθυντή του ΔΝΤ και την κατηγορούσα αρχή, εξαιτίας του γεγονότος ότι μια από τους συνεργάτες του εισαγγελέα είναι παντρεμένη με έναν από τους συνηγόρους του Στρος-Καν.

Η εφημερίδα New York Times είχε αναφερθεί στη σχέση αυτή, διευκρινίζοντας πως η γυναίκα αυτή, η Κάρεν Φρίντμαν Ανιφίλο ενημέρωσε τον Σάιρους Βανς όταν ο σύζυγός της Μαρκ Ανιφίλο έμαθε πως θα εργαστεί για λογαριασμό του Στρος-Καν.

Ο εισαγγελέας του Μανχάταν εξέφρασε την απόλυτη αντίθεσή του με το περιεχόμενο της επιστολής και αρνήθηκε να αποσυρθεί από την υπόθεση.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της New York Times, ο Στρός Κάν θα δηλώσει αθώος για όλες τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, όπως δήλωσαν οι δικηγόροι του.
«Ο κ. Στρος Καν δεν θα δηλώσει ένοχος για τίποτα», δήλωσε ο συνήγορός του William Taylor έπειτα από δίωρη συνάντηση με τους εισαγγελείς της Νέας Υόρκης.