ΚΟΣΜΟΣ

Εκατοντάδες συλλήψεις διαδηλωτών στη Μαλαισία

Εκατοντάδες συλλήψεις διαδηλωτών στη Μαλαισία
Σε προληπτικές συλλήψεις 440 ανθρώπων προχώρησε η αστυνομία στην Κουάλα Λουμπούρ, με στόχο να εμποδίσει χιλιάδες διαδηλωτές...

Σε προληπτικές συλλήψεις 440 ανθρώπων προχώρησε η αστυνομία στην Κουάλα Λουμπούρ, με στόχο να εμποδίσει χιλιάδες διαδηλωτές να πραγματοποιήσουν μαζική διαμαρτυρία κατά του πρωθυπουργού Νατζίμπ Ναζάκ.

Χιλιάδες αστυνομικοί, ορισμένοι σε φορτηγά με υδραντλίες, έστησαν οδοφράγματα για να αποτρέψουν τη διαδήλωση κατά της εφαρμογής του προγράμματος των οικονομικών μεταρρυθμίσεων του Νατζίμπ.

Η διαφαινόμενη μεγάλη συμμετοχή στη διαδήλωση θα σήμαινε ότι ο κυβερνών συνασπισμός «Εθνικό Μέτωπο» χάνει έδαφος, γεγονός που θα κάνει τον Νατζίμπ να σκεφτεί το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και καθυστέρησης των επώδυνων οικονομικών μεταρρυθμίσεων, οι οποίες θεωρούνται σημαντικές για την προσέλκυση σημαντικών ξένων επενδύσεων.

Οι οργανωτές της κινητοποίησης σχεδίαζαν να την πραγματοποιήσουν στο στάδιο Μερντέκα αγνοώντας την επίσημη απαγόρευση και τις προειδοποιήσεις της αστυνομίας για μαζικές συλλήψεις.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους οι οργανωτές της διαδήλωσης απειλούν την εθνική ασφάλεια και επιδιώκουν την ανατροπή της κυβέρνησης.

Η αντιπολίτευση από τη μεριά της τονίζει ότι αυτό που επιδιώκει είναι εκλογικές μεταρρυθμίσεις και «περισσότερη δημοκρατία».