Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την κηδεία του αδελφού του προέδρου Καρζάι

Εξαιρετικά αυξημένα θα είναι τα μέτρα ασφαλείας σήμερα το πρωί στην Κανταχάρ του νοτίου Αφγανιστάν, καθώς θα τελεστεί η κηδεία του Αχμαντ Ουάλι Καρζάι...

Εξαιρετικά αυξημένα θα είναι τα μέτρα ασφαλείας σήμερα το πρωί στην Κανταχάρ του νοτίου Αφγανιστάν, καθώς θα τελεστεί η κηδεία του Αχμαντ Ουάλι Καρζάι, ετεροθαλούς αδελφού του Αφγανού προέδρου.

Συγκεκριμένα, Αφγανοί στρατιώτες και αστυνομικοί, αλλά και αμερικανοί στρατιώτες βαριά οπλισμένοι έχουν αναπτυχθεί στην πόλη.

Μάλιστα, χιλιάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί έξω από το κυβερνείο όπου βρίσκεται η σορός του Καρζάι και πολλοί είναι εκείνοι που έχουν επιβιβαστεί σε λεωφορεία για να μεταβούν στο χωριό Καρζ, όπου θα γίνει η ταφή.

Ο Αχμαντ Ουάλι Καρζάι δολοφονήθηκε χθες Τρίτη από έναν έμπιστο σωματοφύλακά του, τον Σαρντάρ Μοχάμαντ στο σπίτι του στην Κανταχάρ. Ο δράστης έπεσε νεκρός από σφαίρες των υπολοίπων φρουρών του Καρζάι.

Την ευθύνη της δολοφονίας του Αχμεντ Ουάλι Καρζάι, ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, χαρακτηρίζοντάς την «μεγαλύτερη επιτυχία» από την επανάληψη των επιθέσεών τους την άνοιξη. Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, ο Γιουσούφ Αχμάντι, δήλωσε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι οι Ταλιμπάν είχαν αναθέσει στον Σαρντάρ Μοχάμαντ τη δολοφονία του.