ΚΟΣΜΟΣ

Δύο πλοία δεν βοήθησαν τους ναυαγούς στον Βόλγα

Δύο πλοία δεν βοήθησαν τους ναυαγούς στον Βόλγα
Τη σύλληψη δύο καπετάνιων διέταξαν οι ρωσικές αρχές, τα πλοία των οποίων δεν σταμάτησαν στο σημείο όπου ναυάγησε το ποταμόπλοιο Bulgaria στον Βόλγα...

Τη σύλληψη δύο καπετάνιων διέταξαν οι ρωσικές αρχές, τα πλοία των οποίων δεν σταμάτησαν στο σημείο όπου ναυάγησε το ποταμόπλοιο Bulgaria στον Βόλγα.

Στο ναυάγιο 114 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 15 αγνοούνται, σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό.

«Στο πλαίσιο των ερευνών κατά του καπετάνιου του πλοίου Arbat Γιούρι Τουτσίν και του καπετάνιου του Dounaiski 66 Αλεξάντρ Εγκόροφ, οι οποίοι δεν παρείχαν βοήθεια στο Bulgaria, το οποίο βρισκόταν σε κίνδυνο, διατάχθηκε η σύλληψη τους» δήλωσε ο εκπρόσωπος της επιτροπής έρευνας, Βλαντίμιρ Μαρκίν.

Ο καπετάνιος του πλοίου Dounaiski 66 υποστήριξε ότι λόγω της κατεύθυνσής του θα έπρεπε να κάνει ελιγμούς για περίπου μία ώρα προκειμένου να φτάσει τους επιζώντες, ενώ παράλληλα είδε ότι το Arabella ήταν πιο κοντά στο ναυάγιο.

Λίγο μετά το ναυάγιο του Bulgaria στις 10 Ιουλίου, οι επιζώντες ανέφεραν ότι είδαν δύο πλοία τα οποία πέρασαν από κοντά τους αλλά δε σταμάτησαν, παρά τις εκκλήσεις τους για βοήθεια. Οι επιζώντες περισυνελέγησαν από ένα άλλο πλοίο, το Arabella.