ΚΟΣΜΟΣ

Χ. Κλίντον: Κανείς δεν μπορεί να επηρεάσει την κατάσταση στη Συρία

Χ. Κλίντον: Κανείς δεν μπορεί να επηρεάσει την κατάσταση στη Συρία
Επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία πραγματοποιεί...

Επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία πραγματοποιεί η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών. Σε συνέντευξή της στο CNN Turk η Χίλαρυ Κλίντον δήλωσε ότι κανείς από το εξωτερικό δεν μπορεί να επηρεάσει την κατάσταση στη Συρία.

"Αυτό που συμβαίνει στη Συρία είναι επισφαλές και ανησυχητικό διότι αρκετοί από εμάς ήλπιζαν ότι ο πρόεδρος (Μπασάρ αλ) Ασαντ θα προχωρούσε στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Η αμερικανίδα υπουργός έκανε αυτές τις δηλώσεις την ώρα που στην Κωνσταντινούπολη διεξάγεται ένα συνέδριο "Εθνικής Σωτηρίας" στο οποίο παίρνουν μέρος σύροι αντιφρονούντες που εξετάζουν τρόπους ανατροπής του καθεστώτος του Ασαντ.

«Η Συρία δεν μπορεί να γυρίσει πίσω» δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και πρόσθεσε ότι στα μάτια της ο πρόεδρος Ασαντ «έχει χάσει τη νομιμοποίησή του».

Εξάλλου χθες Παρασκευή περίπου 300 άνθρωποι συνελήφθησαν στη Συρία μετά τις πιο ογκώδεις κινητοποιήσεις εναντίον του Ασαντ που έχουν διοργανωθεί τους τελευταίους τέσσερις μήνες, όπως ανακοίνωσε το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.