ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τσάβες θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του 2012

Ο Τσάβες θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του 2012
Τη βεβαιότητά του, ότι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες θα είναι ξανά υποψήφιος στις εκλογές του 2012, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών...

Τη βεβαιότητά του, ότι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες θα είναι ξανά υποψήφιος στις εκλογές του 2012, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Χόρχε Τζιορντάνι.

«Πιστεύω ότι δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο πρόεδρος θα είναι παρών στις εκλογές του 2012 αλλά και στη συνέχεια, για πολλά ακόμη χρόνια» δήλωσε ο Τζιορντάνι σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κρατική τηλεόραση.

Ο Τσάβες επέστρεψε στην Κούβα για να συνεχίσει τη χημειοθεραπεία, μετά την επέμβαση για αφαίρεση όγκου στην οποία υποβλήθηκε τον περασμένο μήνα. Ο ίδιος δεν έχει αποκαλύψει από τι είδους καρκίνο πάσχει, ούτε για πόσο χρόνο θα λείψει από τη Βενεζουέλα.

Πηγή προσκείμενη στην ιατρική ομάδα του στη Βενεζουέλα δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι πάσχει από καρκίνο στο κόλον και θα χρειστεί πολύμηνη χημειοθεραπεία, όμως η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Για τη διάρκεια της απουσίας του στο εξωτερικό, ο Τσάβες παραχώρησε ορισμένες αρμοδιότητες και προεδρικές εξουσίες στον Τζιορντάνι και στον αντιπρόεδρο Ελίας Χάουα. Δεν ανταποκρίθηκε όμως στο αίτημα της αντιπολίτευσης να παραδώσει προσωρινά την προεδρία.