ΚΟΣΜΟΣ

Στο λιμάνι του Ασντότ ακτιβιστές και «Dignite»

Στο λιμάνι του Ασντότ ακτιβιστές και «Dignite»
Στο λιμάνι του Ασντότ έφτασε το γαλλικό πλοίο Dignite al Karama, το οποίο κατελήφθη το πρωί από Ισραηλινούς κομάντο...

Στο λιμάνι του Ασντότ έφτασε το γαλλικό πλοίο Dignite al Karama, το οποίο κατελήφθη το πρωί από Ισραηλινούς κομάντο, όταν προσπάθησε να κατευθυνθεί στη Λωρίδα της Γάζας, με στόχο να σπάσει τον αποκλεισμό.

Το Dignite al Karama έφτασε στο Ασντότ περίπου στις 17:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) οδηγούμενο από τρία πλοία του ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού.

Στο γιοτ επέβαιναν 16 ακτιβιστές από τη Γαλλία, τον Καναδά, τη Σουηδία και την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και η γνωστή Ισραηλινή δημοσιογράφος της Haaretz Αμίρα Χάας και δύο δημοσιογράφοι του τηλεοπτικού δικτύου αλ Τζαζίρα.

Μόλις έφτασαν στο Ασντότ στους 16 ακτιβιστές δόθηκε φαγητό και νερό και τώρα αναμένεται να ανακριθούν προτού τους αναλάβουν το υπουργείο Εσωτερικών και οι υπηρεσίες μετανάστευσης του Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

«Η πρεσβεία της Γαλλίας και το γενικό προξενείο της Γαλλίας στο Τελ Αβίβ έχουν κινητοποιηθεί για να προσφέρουν προξενική προστασία στους υπηκόους μας» δήλωσε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών, Μπερνάρ Βαλερό.