ΚΟΣΜΟΣ

Δυτική Όχθη: Εγκρίθηκε από τις ισραηλινές Αρχές η κατασκευή 560 νέων κατοικιών - Αντιδρά το Παρίσι

Δυτική Όχθη: Εγκρίθηκε από τις ισραηλινές Αρχές η κατασκευή 560 νέων κατοικιών - Αντιδρά το Παρίσι

Την κατασκευή 560 νέων κατοικιών στον εβραϊκό οικισμό Μααλέ Αντουμίμ στη Δυτική Όχθη, ενέκρινε το Ισραήλ, όπως δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του οικισμού.

Ο δήμαρχος του Μααλέ Αντουμίμ ενημερώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας για την απόφαση που ελήφθη από τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον υπουργό Άμυνας Αβίγκντορ Λίμπερμαν, οι οποίοι ενέκριναν το σχέδιο για την κατασκευή νέων κατοικιών στον οικισμό που βρίσκεται ανατολικά της Ιερουσαλήμ, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

«Τίποτε δεν δικαιολογεί την κατασκευή νέων κατοικιών»

Η Γαλλία καταδίκασε πάντως την έγκριση που έδωσε η ισραηλινή κυβέρνηση για την κατασκευή νέων κατοικιών σε οικισμούς στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, υπογραμμίζοντας πως «κανενός είδους ανάπτυξη δεν θα μπορούσε να δικαιολογήσει αυτού του τύπου τα μέτρα».

Το Παρίσι «καταδικάζει την έγκριση από τις ισραηλινές αρχές σχεδίων για την κατασκευή πολλών εκατοντάδων κατοικιών στους οικισμούς της Δυτικής Όχθης και της Ανατολικής Ιερουσαλήμ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπός του Κε ντ' Ορσέ Ρομέν Ναντάλ.

«Όπως υπενθύμισε η τελευταία έκθεση του Κουαρτέτου, κάθε νέα ανακοίνωση εποικισμού, η οποία είναι παράνομη βάσει του διεθνούς δικαίου, τροφοδοτεί τις εντάσεις», πρόσθεσε.

Ρoή Ειδήσεων