ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Λονδίνο: Εννέα συλλήψεις για το αιματοκύλισμα στο Ουεστμίνστερ

Επίθεση Λονδίνο: Εννέα συλλήψεις για το αιματοκύλισμα στο Ουεστμίνστερ

Οι βρετανικές αρχές έχουν προχωρήσει στις συλλήψεις δύο ακόμη ατόμων στο πλαίσιο ερευνών για την επίθεση έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο όπου ο 52χρονος δράστης που έχει ταυτοποιηθεί ως Χαλίντ Μασούντ σκότωσε τέσσερα άτομα και τραυμάτισε σαράντα.

Όπως έγινε επίσης γνωστό, το όνομα που είχε ο δράστης κατά τη γέννησή του είναι Άντριαν Ράσελ Άτζαο.

Όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters, ανώτατος αξιωματούχος της βρετανικής αστυνομίας, εννέα άτομα έχουν τεθεί συνολικά υπό κράτηση, ενώ οι αρχές προσπαθούν αν διαλευκάνουν αν ο Μασούντ δεχόταν εντολές από κάποιο άλλο πρόσωπο, καθώς το Ισλαμικό κράτος ανέλαβε επίσημα την ευθύνη, λέγοντας πως ο δράστης ήταν ένας από τους στρατιώτες του ISIS.

Ποιός είναι ο μακελάρης του Λονδίνου

Ο Μασούντ γεννήθηκε στο Κεντ στο νοτιοανατολικό Λονδίνο και διέμενε στην κεντρική Αγγλία, σύμφωνα με τις αρχές.

«Ο Μασούντ δεν βρισκόταν στο στόχαστρο καμίας έρευνας στην παρούσα φάση και δεν υπήρχαν πληροφορίες από πριν σχετικά με την πρόθεσή του να διαπράξει μια τρομοκρατική επίθεση» επισημαίνεται σε μια ανακοίνωση.

«Εντούτοις, ήταν γνωστός στην αστυνομία κι είχε εκδοθεί σε βάρος του μια σειρά καταδικαστικών αποφάσεων κατά το παρελθόν για επιθέσεις, μεταξύ αυτών για τις κατηγορίες της πρόκλησης σοβαρών σωματικών βλαβών, της κατοχής επιθετικών όπλων και της διατάραξης της δημοσίας τάξης».

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Ρoή Ειδήσεων