ΚΟΣΜΟΣ

Πράκτορας του FBI παντρεύτηκε τζιχαντιστή

Πράκτορας του FBI παντρεύτηκε τζιχαντιστή

Ένα μεγάλο σκάνδαλο είχε ξεσπάσει πριν λίγα χρόνια στο FBI καθώς εργαζόμενη του ομοσπονδιακού γραφείου ερευνών ταξίδεψε στη Συρία το 2014 και παντρεύτηκε ένα βασικό στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους, για τον οποίο είχε αναλάβει να κάνει έρευνα. Την υπόθεση αποκαλύπτει το CNNi.

Η μεταφράστρια του FBI Ντανιέλα Γκριν (Daniela Greene), είπε ψέματα στην υπηρεσία της και έφυγε για τη Συρία, όπου προειδοποίησε τον νέο σύζυγό της ότι ήταν αντικείμενο έρευνας, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που βρίσκονται εν γνώσει του CNNi.

Πρόκειται για πολύ σοβαρή παραβίαση της εθνικής ασφάλειας εκ των έσω, ενώ παραμένουν αδιευκρίνιστα ερωτήματα για το αν η Ντανιέλα είχε ευνοϊκή μεταχείριση από τους εισαγγελείς, που τις απήγγειλαν «ελαφρές» κατηγορίες και ζήτησαν μειωμένη ποινή με αντάλλαγμα τη συνεργασία της. Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης όμως παραμένουν κρυφές, με δικαστική εντολή.

Ο ράπερ – τρομοκράτης

Σύμφωνα με το CNNi, ο ισλαμιστής που παντρεύτηκε η υπάλληλος του FBI, δεν ήταν ένας απλός τρομοκράτης του ISIS. Πρόκειται για τον Ντένις Κούσπερτ (Denis Cuspert) έναν Γερμανό τραγουδιστή της ραπ ο οποίος είχε ασπαστεί τον ισλαμισμό και στρατολογούσε μέσω του διαδικτύου «πολεμιστές». Ήταν γνωστός στις αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες τόσο της Γερμανίας όσο και των ΗΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Ρoή Ειδήσεων