ΚΟΣΜΟΣ

Τι αποκαλύπτει ο διευθύνων σύμβουλος της Cambridge Analytica για την καμπάνια Τραμπ (Vid)

Τι αποκαλύπτει ο διευθύνων σύμβουλος της Cambridge Analytica για την καμπάνια Τραμπ (Vid)

Η βρετανική Cambridge Analytica απέλυσε τον διευθύνοντα συμβουλό της, ο οποίος κατηγόρησε ότι απέκτησε και χρησιμοποίησε παράνομα τα στοιχεία εκατομμυρίων χρηστών του Facebook, σύμφωνα με το CNNi.

Η απόλυση του Αλεξάντερ Νιξ έχει άμεση ισχύ και αναμένεται μία ενδελεχής έρευνα επί της υπόθεσης, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρία.

Της απόλυσής του είχαν προηγηθεί οι αποκαλύψεις του Channel 4, που «παγίδευσε» τον Νιξ και του απέσπασε μία ομολογία για τα πεπραγμένα του.

«Τα σχόλια του κ. Νιξ που κατέγραψε το Channel 4 και άλλες καταγγελίες, δεν αντιπροσωπεύουν τις αξίες της επιχείρησής μας και η απόλυσή του δείχνει το πόσο σοβαρά βλέπουμε αυτή την παράβαση», ανέφερε η εταιρία στην ίδια ανακοίνωση και αφήνει αιχμές για το βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Το κανάλι βιντεοσκόπησε κρυφά τον πρώην – πλέον – διευθύνοντα σύμβουλο να παραδέχεται, μεταξύ άλλων, ότι η εταιρεία του έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ, για τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Στο βίντεο ο Νιξ δηλώνει ότι είχε συναντηθεί «πολλές φορές» με τον τότε υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και ότι η εταιρεία διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στους τελευταίους μήνες της προεκλογικής εκστρατείας.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Ρoή Ειδήσεων