ΚΟΣΜΟΣ

Δραματική ομολογία Ζούκερμπεργκ: Κάναμε λάθη με την υπόθεση Cambridge Analytica

Δραματική ομολογία Ζούκερμπεργκ: Κάναμε λάθη με την υπόθεση Cambridge Analytica

Στην παραδοχή ότι το Facebook έκανε λάθη στην υπόθεση Cambridge Analytica προχώρησε ο ιδρυτής του κοινωνικού δικτύου Mαρκ Ζούκερμπεργκ.

Σε γραπτή ανακοίνωσή του, την οποία ανάρτησε στo προφίλ του στο Facebook, ο Ζούκερμπεργκ τόνισε: «Έχω την υποχρέωση να προστατεύω τα δεδομένα σας και εάν δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό τότε δεν μας αξίζει να σας υπηρετούμε».

Την ίδια ώρα, τόνισε ότι το Facebook θα επικοινωνήσει με τους χρήστες των οποίων τα δεδομένων έφτασαν στα χέρια της Cambridge Analytica.

Δεσμεύτηκε, μάλιστα, να διερευνηθούν όλες οι εφαρμογές με πρόσβαση στα δεδομένα του Facebook και εξετάζονται εξονυχιστικά όσα εμφανίζουν ύποπτη δραστηριότητα.

Την ίδια ώρα, είπε ότι το κοινωνικό δίκτυο θα περιορίσει ακόμη περισσότερο την πρόσβαση των προγραμματιστών σε δεδομένα, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο εκμετάλλευσης.

Εν τω μεταξύ, θα δημιουργηθεί και ένα νέο εργαλείο, το οποίο θα δείχνει στους χρήστες ποιες εφαρμογές έχουν πρόσβαση στα δεδομένα τους και θα τους δίνει τη δυνατότητα να μπλοκάρουν τις άδειες.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr