ΚΟΣΜΟΣ

Ο χρήστης Ζάκερμπεργκ ένιωσε άβολα στην τοποθεσία Κογκρέσο

Ο χρήστης Ζάκερμπεργκ ένιωσε άβολα στην τοποθεσία Κογκρέσο

Πέντε ώρες διήρκεσε η κατάθεση του Μαρκ Ζάκερμπεργκ στο αμερικάνικο Κογκρέσο για την υπόθεση της Cambridge Analytica και τις ευθύνες που φέρει το Facebook για την αθέμητη χρήση των προσωπικών πληροφοριών εκατομμυρίων χρηστών του μέσου κοινωνικής δικτύωσης από τη βρετανική εταιρία, όμως, παρά τις προσπάθειες των γερουσιαστών, ο ιδρυτής του αμερικάνικου κολοσσού και η εταιρία δεν επλήγησαν ιδιαιτέρως από αυτή την πρώτη μέρα καταθέσεων.

Ο Ζάκερμπεργκ απολογήθηκε για το λάθος της επιχείρησής του – ανέλαβε ο ίδιος την ευθύνη για την υπόθεση – και επεσήμανε πως ο τεχνολογικός κολοσσός του οποίου ηγείται αλλάζει την πολιτική του αναφορικά με την προστασία των χρηστών του.

«Είναι ξεκάθαρο ότι δεν κάναμε αρκετά για να εμποδίσουμε αυτά τα εργαλεία από το να χρησιμοποιηθούν για εκμετάλλευση. Αυτό ισχύει για τις ψευδείς ειδήσεις, τις παρεμβάσεις ξένων χωρών στις εκλογές και τη ρητορική μίσους», ανέφερε στην εναρκτήρια δήλωσή του ο Ζάκερμπεργκ.

«Δεν είδαμε τη μεγάλη εικόνα των ευθυνών που φέρουμε και αυτό ήταν ένα μεγάλο λάθος», παραδέχθηκε. «Ήταν μεγάλο το λάθος. Άρχισα το Facebook, το διοικώ και είμαι υπεύθυνος για ότι συμβαίνει».

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr