ΚΟΣΜΟΣ

O διπρόσωπος κ. Ερντογάν: Από τη μία «γλύφει» τον Πούτιν και από την άλλη συγχαίρει τον Τραμπ

O διπρόσωπος κ. Ερντογάν: Από τη μία «γλύφει» τον Πούτιν και από την άλλη συγχαίρει τον Τραμπ

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, «χαιρετίζουμε την επιχείρηση που ανακούφισε τη συνείδηση της ανθρωπότητας για την επίθεση στη Ντούμα, που σε μεγάλο βαθμό υπάρχουν υποψίες ότι πραγματοποιήθηκε από το καθεστώς».

Επιθέσεις με όπλα μαζικής καταστροφής, συμπεριλαμβανομένων και των χημικών όπλων, που στοχεύουν αδιακρίτως πολίτες, αποτελούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Το συριακό καθεστώς, που τυραννά πάνω από επτά χρόνια τον ίδιο τον λαό του, είτε με συμβατικά είτε με χημικά όπλα, έχει αποδεδειγμένο ιστορικό εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και εγκλημάτων πολέμου. Η συνείδηση της διεθνούς κοινότητας δεν έχει καμία αμφιβολία ως προς αυτό, τονίζεται στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η Τουρκία πιστεύει πως είναι εξαιρετικά σημαντικό, τέτοια εγκλήματα να μην μένουν ατιμώρητα καθώς και να διασφαλίζεται ότι οι ευθύνες θα αποδοθούν, προκειμένου να αποφευχθεί η επανάληψη παρόμοιων εγκλημάτων, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση η οποία καταλήγει:

Υπό το πρίσμα αυτής της εμπειρίας, είναι σημαντικό για τη διεθνή κοινότητα, ιδίως για τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, να συμφωνήσουν κοινά μέτρα για να διασφαλίσουν ότι η χρήση χημικών όπλων δεν θα παραμείνει ατιμώρητη.

Πηγή: Cnn.gr

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων