ΚΟΣΜΟΣ

Χαραμάδα ελπίδας για τον μικρό Άλφι: Πήρε ιταλική υπηκοότητα και μια δεύτερη ευκαιρία ζωής

Χαραμάδα ελπίδας για τον μικρό Άλφι: Πήρε ιταλική υπηκοότητα και μια δεύτερη ευκαιρία ζωής

Η Ιταλία έδωσε υπηκοότητα στον μικρό Άλφι Έβανς, ένα νήπιο ηλικίας μόλις 23 μηνών από τη Βρετανία που νοσηλεύεται σε ημικωματώδη κατάσταση εδώ και πολλές εβδομάδες, προκειμένου να διευκολύνει τη μεταφορά του στη Ρώμη.

Η βρετανική δικαιοσύνη απέρριψε πρόσφατα το αίτημα των γονιών του Άλφι να συνεχιστεί η θεραπευτική αγωγή που λαμβάνει στη Βρετανία.

«Οι υπουργοί Εξωτερικών Ατζελίνο Αλφάνο και Εσωτερικών Μάρκο Μινίτι έδωσαν την υπηκοότητα στον μικρό Άλφι. Η ιταλική κυβέρνηση εκπίζει ότι το γεγονός ότι είναι Ιταλός θα επιτρέψει την άμεση μεταφορά του παιδιού στη χώρα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Άλφι γεννήθηκε στις 9 Μαΐου 2016 και πάσχει από μια σπάνια νευροεκφυλιστική ασθένεια. Νοσηλεύεται διασωληνωμένος από τον Δεκέμβριο του 2016 σε νοσοκομείο του Λίβερπουλ, όπου όμως οι γιατροί αποφάσισαν ότι δεν είναι προς το συμφέρον του παιδιού να συνεχιστεί η θεραπευτική αγωγή.

Στη Ρώμη, το παιδιατρικό νοσοκομείο Μπαμπίνο Γκεσού δηλώνει έτοιμο να νοσηλεύσει το παιδί.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο AGI, η διευθύντρια του Μπαμπίνο Γκεσού, Μαριέλα Ενόκ και ένας αναισθησιολόγος πήγαν με τους γονείς του Άλφι στο νοσοκομείο του Λίβερπουλ, όμως η διεύθυνσή του δεν θέλησε να τους συναντήσει.

Ο ίδιος ο πάπας Φραγκίσκος έχει ζητήσει πολλές φορές να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για τη σωτηρία του Άλφι και δέχτηκε τον πατέρα του, Τομ Έβανς, σε μια ιδιωτική συνάντηση.

Όλα τα βρετανικά δικαστήρια στα οποία έχουν προσφύγει οι γονείς του παιδιού έχουν αρνηθεί να επανεξετάσουν την υπόθεση. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απέρριψε επίσης το αίτημά τους.

Το μεσημέρι της Δευτέρας ο 'Αλφι επρόκειτο να αποσυνδεθεί από τον αναπνευστήρα που τον κρατάει στη ζωή αλλά οι γονείς του πέτυχαν την τελευταία στιγμή να αναβάλουν αυτή τη διαδικασία.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr