ΚΟΣΜΟΣ

Σαλβίνι: Η Ιταλία δεν μπορεί να είναι «ο καταυλισμός προσφύγων της Ευρώπης»

Σαλβίνι: Η Ιταλία δεν μπορεί να είναι «ο καταυλισμός προσφύγων της Ευρώπης»

Ο Ματέο Σαλβίνι, ο επικεφαλής της ιταλικής άκρας δεξιάς, που ανέλαβε υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας την Παρασκευή, διεμήνυσε τη Κυριακή (3/6) στη Σικελία ότι η Ιταλία δεν μπορεί να είναι «ο καταυλισμός προσφύγων της Ευρώπης», ενώ υποσχέθηκε «κοινή λογική» για την αποφυγή ναυαγίων και τον περιορισμό των αφίξεων προσφύγων και μεταναστών στη χώρα.

«Η Ιταλία και η Σικελία δεν μπορούν να είναι ο καταυλισμός προσφύγων της Ευρώπης», επέμεινε ο επικεφαλής της Λέγκας, που πήγε στο νησί πριν απ' όλα για να υποστηρίξει τους υποψήφιους στις τοπικές εκλογές του κόμματός του - που ακόμη ως πριν από λίγα χρόνια προπαγάνδιζε υπέρ της απόσχισης του πλούσιου βορρά από την φτωχότερη κάτω Ιταλία και δεν φειδόταν σκληρών εκφράσεων για τον νότο.

Μία ημέρα νωρίτερα, το Σάββατο, ο Σαλβίνι είχε υποστηρίξει πως «οι ωραίοι καιροί για τους λαθρομετανάστες τέλειωσαν» και κάλεσε τους μετανάστες να «ετοιμαστούν να φτιάξουν βαλίτσες».

«Δεν θα ακολουθήσουμε σκληρή γραμμή», αλλά «μια γραμμή κοινής λογικής», είπε την Κυριακή ο νέος υπουργός Εσωτερικών, δημοφιλής στην Ιταλία κατά δημοσκοπήσεις, τον οποίο υποδέχονταν σε κάθε σταθμό του ενθουσιώδεις οπαδοί της Λέγκας, αλλά και αντιδιαδηλωτές της αριστεράς, που ήταν πάντως αρκετά λιγότεροι.

«Ήμασταν κι εμείς μετανάστες στην Αμερική, αλλά δεν είχαμε κάνει τέτοιο χαμό εκεί πέρα», «αυτή δεν είναι υποδοχή, είναι εποικισμός», «αν εγώ μυρίζω είναι από τον ιδρώτα της δουλειάς», κραύγαζαν οπαδοί του ακροδεξιάς Λέγκας στους ακτιβιστές, που επισήμαναν τον εφιάλτη των μεταναστών και των προσφύγων που έχουν παγιδευτεί στη Λιβύη.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr