ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Εκτός κυβέρνησης αφήνει τους Podemos ο Σάντσεθ

Ισπανία: Εκτός κυβέρνησης αφήνει τους Podemos ο Σάντσεθ

Η μελλοντική κυβέρνηση του σοσιαλιστή Πέδρο Σάντσεθ δεν θα περιλαμβάνει μέλη των Podemos, που ζητούν συμμετοχή στην κυβέρνηση, αφού βοήθησαν τον επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος (PSOE), να ανατρέψει τον Μαριάνο Ραχόι. Αυτό ανακοίνωσε η αναπληρώτρια γενική γραμματέας του κόμματος, Αδριάνα Λάστρα.

Σε ερώτηση που τέθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο TVE για την πιθανότητα ορισμένες υπουργικές θέσεις να καταληφθούν από μέλη του κόμματος Podemos, η δεύτερη στην ιεραρχία του PSOE απάντησε: «Όχι».

«Σε λίγες ημέρες θα δοθούν στην δημοσιότητα τα ονόματα όσων θα συμμετέχουν στην κυβέρνηση...μία κυβέρνηση αντιπροσωπευτική, κατά κύριο λόγο σοσιαλιστική».

Ο Πέδρο Σάντσεθ, 46χρονος οικονομολόγος, χωρίς εμπειρία διακυβέρνησης, ορκίσθηκε το Σάββατο ενώπιον του βασιλιά Φελίπε ΣΤ΄, πρωθυπουργός, και πρέπει να σχηματίσει μέχρι τα μέσα της εβδομάδας την κυβέρνησή του, αφού ανέτρεψε τον Μαριάνο Ραχόι μέσω ψηφοφορίας μομφής στο ισπανικό κοινοβούλιο.

Την στιγμή που το PSOE δεν διαθέτει παρά 85 έδρες επί των 350 του ισπανικού κοινοβουλίου, αυτή η ψήφος μομφής εγκρίθηκε χάρις στις ψήφους των 71 βουλευτών των Podemos και μίας ακόμη συμμαχικής παράταξης.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr