ΚΟΣΜΟΣ

Αυτή είναι η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της ισπανικής εφημερίδας El Pais

Αυτή είναι η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της ισπανικής εφημερίδας El Pais

Η Σολεδάδ Γκαγιέγο-Ντίαθ είναι η πρώτη γυναίκα που θα διευθύνει την ισπανική εφημερίδα El Pais, η οποία έχει τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη χώρα, σε μια στιγμή που στην Ισπανία αναλαμβάνει μια κυβέρνηση στην οποία πλειοψηφούν οι γυναίκες, έγινε σήμερα γνωστό από τον όμιλο.

Ο διορισμός αυτής της δημοσιογράφου, η οποία γεννήθηκε το 1951 στη Μαδρίτη, εγκρίθηκε χθες Πέμπτη από τη σύνταξη που περιλαμβάνει σχεδόν 300 δημοσιογράφους, στη διάρκεια ψηφοφορίας στην οποία συγκέντρωσε το 97,2% των ψήφων.

Ο διορισμός της πρέπει να εγκριθεί επισήμως από το διοικητικό συμβούλιο της εφημερίδας, διευκρίνισε εκπρόσωπος του ομίλου Prisa, ιδιοκτήτη της εφημερίδας με τους περισσότερους αναγνώστες στον ισπανόφωνο κόσμο χάρη στις εκδόσεις της στη Λατινική Αμερική.

Η Σολεδάδ Γκαγιέγο-Ντίαθ, η οποία άρχισε να εργάζεται στην El Pais λίγο καιρό μετά την ίδρυση της εφημερίδας το 1976, ήταν πολιτική συντάκτρια πριν αρχίσει μια μακρά σταδιοδρομία στα διεθνή ως ανταποκρίτρια στις Βρυξέλλες, το Λονδίνο, το Παρίσι, τη Νέα Υόρκη και το Μπουένος Άιρες.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr