ΚΟΣΜΟΣ

«Ναυάγιο» στους G7 - Στροφή 180 μοιρών από τον Τραμπ

«Ναυάγιο» στους G7 - Στροφή 180 μοιρών από τον Τραμπ

Σύνοδος G7 | Ντόναλντ Τραμπ: Στροφή 180 μοιρών εναντίον των συμμάχων του στην Ευρώπη και τον Καναδά, έκανε αυτό το σαββατοκύριακο ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, με τη Σύνοδο Κορυφής της G7 να καταλήγει σε φιάσκο.

ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ - ΕΞΑΛΛΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΖΑΣΤΙΝ ΤΡΙΝΤΟ

Πρόκειται για εντάσεις που έρχονται σε αντίθεση με την «ενότητα» η οποία επιδείχθηκε στη διάρκεια της συνόδου κορυφής στην Κίνα μεταξύ των ηγετών της Κίνας, της Ρωσίας και του Ιράν.

Χθες Σάββατο, ο Ντόναλντ Τραμπ απέσυρε ξαφνικά την υποστήριξή του από το τελικό ανακοινωθέν της διήμερης συνόδου κορυφής που πραγματοποιήθηκε στη Λα Μαλμπέ (Κεμπέκ, ανατολικός Καναδάς), παρά τον συμβιβασμό που εκπονήθηκε έπειτα από μάχη πάνω στα εμπορικά ζητήματα.

Η αντιπροσωπεία του και ο ίδιος είχαν εντούτοις εγκρίνει αυτό το έγγραφο από 28 σημεία, στο οποίο είχε καταλήξει, έπειτα από επίπονες διαπραγματεύσεις, η Ομάδα των Επτά (ΗΠΑ, Καναδάς, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία).

Ο Ντόναλντ Τραμπ δικαιολόγησε αυτό το «χαστούκι» του προς τους συμμάχους των ΗΠΑ, επικαλούμενος δηλώσεις του Τζάστιν Τριντό, του οικοδεσπότη της συνόδου, στη συνέντευξη Τύπου που αυτός ο τελευταίος έδωσε στο τέλος της συνάντησης.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr