ΚΟΣΜΟΣ

Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι για το νέο τους όπλο: «Τα F-35 είναι δικά μας»

Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι για το νέο τους όπλο: «Τα F-35 είναι δικά μας»

Σε ρυθμούς προεκλογικής προπαγάνδας κινούνται τα τουρκικά ΜΜΕ, τέσσερις ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές και η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Yeni Safak» δεν θα μπορούσε παρά να αναφερθεί εκτενώς στην αυριανή (21/06/2018) παράδοση των δύο υπερσύγχρονων μαχητικών F-35 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, τα δύο αεροσκάφη τελευταίας γενιάς θα παραδοθούν στους γείτονες σε επίσημη τελετή που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στην αμερικανική βάση Luke στο Φορτ Γουόρθ της πολιτείας Τέξας.

yeni safak f35

Η Yeni Safak επικαλέστηκε δήλωση του εκπροσώπου του αμερικανικού Πενταγώνου, Μάικ Άντριους, ο οποίος τόνισε πως τα αεροσκάφη, αν και θα παραδοθούν στην τουρκική πολεμική αεροπορία, θα παραμείνουν στις ΗΠΑ για τουλάχιστον ένα χρόνο, ώσπου να ολοκληρωθεί η εκπαίδευση των Τούρκων χειριστών τους.

Υπενθυμίζεται ότι στο πρόγραμμα των F-35 συμμετέχουν συνολικά εννέα χώρες. Από αυτές, μόνο η Δανία και η Τουρκία δεν έχουν παραλάβει ακόμη τα αεροσκάφη τους από τις ΗΠΑ.

Την ίδια στιγμή, πάντως, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, επανήλθε στην κριτική του εναντίον της αμερικανικής Γερουσίας, για το «πάγωμα» που επιχείρησε να βάλει στην παράδοση των F-35 στη χώρα του.

Διαβάστε επίσης:

Σχετικές ειδήσεις