ΚΟΣΜΟΣ

Prince: Επανακυκλοφορούν 35 album του με τις ευχές των κληρονόμων του

Prince: Επανακυκλοφορούν 35 album του με τις ευχές των κληρονόμων του

Είναι μια συμφωνία που ίσως δεν θα ενέκρινε ο ίδιος ο Prince ως ορκισμένος εχθρός των δισκογραφικών ωστόσο είναι μια συμμαχία που θα ενθουσιάσει τους πολλούς, φανατικούς οπαδούς του πρίγκιπα της μουσικής βιομηχανίας που πέθανε απρόσμενα τον Απρίλιο του 2016.

Η εταιρία Sony Music ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία με τους κληρονόμους του Prince για να διαθέσει εκ νέου στην αγορά το μεγαλύτερο μέρος του μουσικού του ρεπερτορίου, στην πιο πρόσφατη προσπάθεια να διατεθεί στην αγορά η κληρονομιά του θρύλου της αμερικανικής ποπ.

Μετά τον ξαφνικό θάνατο του τραγουδιστή τον Απρίλιο του 2016, οι κληρονόμοι του --τα αδέλφια του-- συμφώνησαν με τις τρεις μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρίες, Sony, Universal και Warner. Ωστόσο, όσο ζούσε ο καλλιτέχνης δεν έκρυβε την επικριτική του θέση απέναντι στη βιομηχανία αυτή.

"Αυτό το συμβόλαιο διανομής" αφορά "35 άλμπουμ του Prince που είχαν ήδη κυκλοφορήσει", αναφέρει η Sony στην ιστοσελίδα της. "Το συμβόλαιο ισχύει από σήμερα για 19 άλμπουμ που κυκλοφόρησαν μεταξύ 1995 και 2010", προσθέτει η δισκογραφική εταιρία. Τη χρονική αυτή περίοδο ο Prince διαχωρίστηκε από την εταιρία του, τη Warner, και διάθετε στην αγορά τη μουσική του με ανεξάρτητο τρόπο.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

TAGS