Νέο «όχι» της Αυστρίας στην επανεισδοχή αιτούντων άσυλο

Newsroom Newsroom

Νέο «όχι» της Αυστρίας στην επανεισδοχή αιτούντων άσυλο

Ο Αυστριακός καγκελάριος και αρχηγός του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, Σεμπάστιαν Κουρτςκαι ο αντικαγκελάριος και αρχηγός του συγκυβερνώντος ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, είπαν σήμερα ακόμη ένα «όχι» στη συμφωνία που κατέληξε ο κυβερνητικός σχηματισμός της Γερμανίας για την επανεισδοχή αιτούντων άσυλο από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Κουρτς παρέπεμψε στις σχετικές διαβεβαιώσεις που του έδωσε κατά τις χθεσινές συνομιλίες τους στη Βιέννη ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ, ότι το Βερολίνο δεν θα απωθήσει πρόσφυγες στην Αυστρία, για τους οποίους η ίδια δεν είναι αρμόδια και επιπλέον η αυστριακή κυβέρνηση υπογραμμίζει ότι δεν πρόκειται να συνάψει συμφωνίες που είναι σε βάρος της χώρας.

Από την πλευρά του, ο κ. Στράχε τόνισε πως στη συμφωνία των τριών συγκυβερνώντων κομμάτων στη Γερμανία αναφέρεται με «πολλή σαφήνεια» ότι θα αναζητηθούν συμφωνίες με άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ και πως ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών θα πρέπει τώρα να προσπαθήσει τη σύναψη τέτοιων συμφωνιών με την Ελλάδα και την Ιταλία.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved