ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Έρευνα για φόνο μετά το θάνατο της γυναίκας από novichok

Βρετανία: Έρευνα για φόνο μετά το θάνατο της γυναίκας από novichok

Έρευνα για φόνο ξεκίνησε η βρετανική αστυνομία έπειτα από το θάνατο μιας γυναίκας στην πόλη Έιμσμπερι, στην κομητεία Γουίλτισιρ της νοτιοδυτικής Αγγλίας, η οποία είχε εκτεθεί στον νευροτοξικό παράγοντα novichok.

Η 44χρονη Ντον Στέρτζες πέθανε στο νοσοκομείο χθες το απόγευμα έχοντας εμφανίσει συμπτώματα στις 30 Ιουνίου σε σπίτι στην πόλη Έιμσμπερι της δυτικής Αγγλίας, που βρίσκεται σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το Σάλσμπερι, όπου πριν από τέσσερις μήνες ο ρώσος πρώην κατάσκοπος Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του Γιούλια είχαν δηλητηριαστεί με την ίδια ουσία. Αναμένεται να διενεργηθεί νεκροτομή στην Στέρτζες, μητέρα τριών παιδιών απο το Ντάρινγκτον, και η οικογένειά της έχει ενημερωθεί σχετικώς, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο 45χρονος Τσάρλι Ρόουλι, ο οποίος επίσης εμφάνισε συμπτώματα μέσα στο ίδιο σπίτι στο Έιμσμπερι, παραμένει νοσηλευόμενος σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Σατζίντ Ντάβιντ θα προεδρεύσει σήμερα σύσκεψης της επιτροπής επειγουσών καταστάσεων, Κόμπρα, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της πρωθυπουργού.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr