Αυστραλία: Drones με αποστολή την παρακολούθηση... κροκοδείλων

Newsroom Newsroom

Αυστραλία: Drones με αποστολή την παρακολούθηση... κροκοδείλων

Drones αναλαμβάνουν την παρακολούθηση του πληθυσμού των κροκοδείλων στις παραθαλάσσιες περιοχές της βορειοανατολικής Πολιτείας του Κουίνσλαντ στην Αυστραλία και την κίνηση αυτών.

Οι ναυαγοσώστες στο βόρειο Κουίνσλαντ σύντομα θα αξιοποιήσουν την τεχνολογία αυτή για την παρακολούθηση των κροκοδείλων σε περιοχές με λουόμενους, ελπίζοντας ότι η μέθοδος αυτή θα αποβεί αποτελεσματική.

Σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια για τον πληθυσμό των κροκοδείλων στην περιοχή του Κουίνσλαντ, εμφανίζεται ένας κροκόδειλος ανά χιλιόμετρο, σε σύγκριση με τα σύνορα του βορειότερου σημείου της Αυστραλίας όπου εμφανίζονται περίπου πέντε έως δέκα κροκόδειλοι ανά χιλιόμετρο.

6 Photos: Οι κροκόδειλοι που σιγά - σιγά γίνονται πορτοκαλί- Πηγή: CNNi/Olivier Testa1 of 66 Photos: Οι κροκόδειλοι που σιγά - σιγά γίνονται πορτοκαλί- Πηγή: CNNi/Olivier Testa2 of 66 Photos: Οι κροκόδειλοι που σιγά - σιγά γίνονται πορτοκαλί- Πηγή: CNNi/Olivier Testa3 of 66 Photos: Οι κροκόδειλοι που σιγά - σιγά γίνονται πορτοκαλί- Πηγή: CNNi/Olivier Testa4 of 66 Photos: Οι κροκόδειλοι που σιγά - σιγά γίνονται πορτοκαλί- Πηγή: CNNi/Olivier Testa5 of 66 Photos: Οι κροκόδειλοι που σιγά - σιγά γίνονται πορτοκαλί- Πηγή: CNNi/Olivier Testa6 of 6

Το 2017 οι υπάλληλοι του Κέντρου Άγριας Ζωής στο Κουίνσλαντ μετακίνησαν 84 κροκόδειλους, καθώς και ζώα που θεωρήθηκαν σημαντικοί κίνδυνοι για την ασφάλεια των ανθρώπων. Κάποια ζώα μάλιστα πυροβολήθηκαν, ένα μέτρο που οι Αρχές λένε ότι λαμβάνουν μόνο όταν είναι απαραίτητο.

Την περασμένη δεκαετία έξι θάνατοι αποδόθηκαν σε επιθέσεις κροκοδείλων στη Πολιτεία του Κουίνσλαντ.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved