Λιβύη: Αναστολή των εξαγωγών αργού πετρελαίου από τον τερματικό σταθμό στη Ζαουίγια

Newsbomb

Λιβύη: Αναστολή των εξαγωγών αργού πετρελαίου από τον τερματικό σταθμό στη Ζαουίγια

Η λιβυκή Εθνική Επιχείρηση Πετρελαίου (ΕΕΠ) ανακοίνωσε την Τρίτη (17/7) την αναστολή των εξαγωγών αργού από τον τερματικό σταθμό στη Ζαουίγια, εξαιτίας της μείωσης της παραγωγής σε μια από τις μεγαλύτερες πετρελαιοπηγές της χώρας μετά την απαγωγή πολλών εργαζομένων.

«Η ΕΕΠ ανακήρυξε από τη Δευτέρα force majeure όσον αφορά τις φορτώσεις αργού στον τερματικό σταθμό της Ζαουίγιας», 45 χιλιόμετρα δυτικά της Τρίπολης, με ανακοίνωσή της αντίγραφο της οποίας περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η αναστολή των φορτώσεων «οφείλεται στη μείωση της παραγωγής στο κοίτασμα ας Σαράρα μετά την επίθεση και την απαγωγή (το Σάββατο) τεσσάρων εργαζόμενων της εταιρείας Akakus» που διέπραξε ομάδα ενόπλων, εξήγησε η ΕΕΠ.

Δύο από τους εργαζόμενους της εταιρείας αφέθηκαν ελεύθεροι, αλλά οι υπόλοιποι δύο παραμένουν όμηροι, ενώ ο ένας είναι Ρουμάνος, σύμφωνα με την Εθνική Επιχείρηση Πετρελαίου της Λιβύης.

Η πετρελαιοπηγή στην ας Σαράρα, την οποία διαχειρίζεται η Akakus, ανήκει σε μια κοινοπραξία της ΕΕΠ, της ισπανικής Repsol, της γαλλικής Total, της αυστριακής ÖMV και της νορβηγικής Statoil. Σε αυτή παράγονται 270.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved