«Μπλόκο» στις συσκευές με εφαρμογές GPS από το αμερικανικό Πεντάγωνο

Newsbomb

«Μπλόκο» στις συσκευές με εφαρμογές GPS από το αμερικανικό Πεντάγωνο

Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας απαγορεύει από το προσωπικό του να χρησιμοποιεί προγράμματα κι εφαρμογές γεωγραφικού εντοπισμού στις συσκευές του κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του σε συγκεκριμένες περιοχές, μεταδίδει το ABC News.

Το μέτρο εφαρμόζεται μετά τις ανησυχίες που έχουν προκληθεί από τις πληροφορίες που διακινούνται μέσω ηλεκτρονικών συσκευών, θέτοντας σε κίνδυνο τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά και τις δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί σε απόρρητες ή στρατηγικά ευαίσθητες περιοχές.

Η νέα πολιτική είναι άμεσα εφαρμόσιμη μετά τις αναφορές που έγιναν στις αρχές του 2018, ότι κάποιες ηλεκτρονικές συσκευές που μπορούν να μεταφερθούν ή να φορεθούν από έναν στρατιώτη όπως π.χ. το δημοφιλές “ Fitbit,” μπορούν να αποκαλύψουν τις γεωγραφικές συντεταγμένες της θέσης που βρίσκεται ένας στρατιωτικός μέσω GPS, αλλά και του στίγματος σε ηλεκτρονικό χάρτη.

Οι ίδιες συσκευές μπορούν επίσης να αποκαλύψουν τις πιο συχνές διαδρομές πρόσβασης σε μία γεωγραφική θέση, δημοσιοποιώντας ηλεκτρονικά δρομολόγια και μετακινήσεις αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved