ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος: Έκλεψαν το σμαραγδένιο Προεδρικό Μετάλλιο επειδή ο φύλακας βόλταρε σε... οίκους ανοχής!

Σάλος: Έκλεψαν το σμαραγδένιο Προεδρικό Μετάλλιο επειδή ο φύλακας βόλταρε σε... οίκους ανοχής!

Το Bολιβιανό Προεδρικό Μετάλλιο, ένας χρυσός πολύτιμος λίθος με σμαράγδια, που χρονολογείται από την ίδρυση της Δημοκρατίας της Βολιβίας το 1825 εκλάπη χθες το βράδυ, καθώς ο φρουρός του βρισκόταν σε οίκους ανοχής, ανέφερε αστυνομική αναφορά που διέρρευσε σήμερα.

Ο υπαστυνόμος Ρομπέρτο Χουάν ντε Ντιοζ Ορτίζ Μπλάνκο θα μετέφερε το μετάλλιο και την προεδρική κορδέλα στην κεντρική πόλη Κοτσαμπάμπα, όπου ο πρόεδρος θα εκφωνούσε σήμερα μια ομιλία σε στρατιωτική παρέλαση.

Η πτήση του την Τρίτη το βράδυ όμως καθυστέρησε και ο αστυνομικός αποφάσισε να σκοτώσει την ώρα του και να επισκεφτεί οίκους ανοχής, υπογραμμίζει η αστυνομική αναφορά που δημοσίευσαν εφημερίδες.

«Μπήκα σε αρκετούς από αυτούς τους χώρους (οίκους ανοχής), σε πολλούς χώρους και έπειτα επέστρεψα εκεί που είχα σταθμεύσει το αυτοκίνητό μου και όταν έφτασα, η τσάντα μου, στην οποία ήταν μέσα το εθνικό έμβλημα, είχε κλαπεί», είπε ο Ορτίζ Μπλάνκο δηλώνοντας τη ληστεία στην αστυνομία.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Βολιβιανός πρόεδρος Έβο Μοράλες φόρεσε για τελευταία φορά το μετάλλιο και την τρίχρωμη κορδέλα σε μια τελετή τη Δευτέρα στην νότια πόλη Ποτοσί για την 193η επέτειο ανεξαρτησίας της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr