ΚΟΣΜΟΣ

«Δεν ήθελα τη ζωή μου»: Ο Μάικλ Φελπς μιλάει για το «τέρας» της κατάθλιψης

«Δεν ήθελα τη ζωή μου»: Ο Μάικλ Φελπς μιλάει για το «τέρας» της κατάθλιψης

Ήταν το 2014, τη χρονιά που βρέθηκε για δεύτερη φορά αντιμέτωπος με κατηγορίες για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και αποκλείστηκε για τρεις μήνες από την αμερικανική ομοσπονδία κολύμβησης, όταν ο Μάικλ Φελπς αποφάσισε ότι πρέπει να αρχίσει να μιλάει για όλα όσα τον απασχολούσαν.

Στην αρχή δεν ήταν καθόλου εύκολο. Ο άνθρωπος ο οποίος κατέκτησε 23 χρυσά ολυμπιακά μετάλλια είχε τόσο κακή ψυχολογία, που «φυλάκισε» τον εαυτό του σε ένα δωμάτιο για πέντε ολόκληρες ημέρες.

Αλλά η συζήτηση βοήθησε τον Φελπς και τώρα ο αθλητής μπορεί να μιλήσει ανοιχτά για τη μάχη που έδωσε με την κατάθλιψη.

«Είναι ένας σκοτεινός, σκοτεινός δρόμος…» λέει ο 33χρονος Φελπς στο CNNi, και συνεχίζει: «Μιλάω άνετα με τη σύζυγό μου, μιλάω άνετα με τον θεραπευτή μου… Αλλά στην αρχή δεν ήταν έτσι».

Ο μεγάλος αθλητής αποκαλύπτει, επίσης, ότι η σύζυγός του, Νικόλ, τον βοηθάει να αντιμετωπίζει την κατάθλιψη.

«Δεν ήθελα τη ζωή μου»

Σε ηλικία 15 ετών, ο Φελπς έδωσε το «παρών» σε ολυμπιακή διοργάνωση για πρώτη φορά, βουτώντας στην πισίνα του Σίδνεϋ. Τότε, δεν κέρδισε κανένα μετάλλιο αλλά ξεκίνησε η λαμπρή αθλητική του πορεία.

Η ψυχική του υγεία, όμως, άρχισε να κλονίζεται… Μετά τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012, ανακοίνωσε για πρώτη φορά ότι θα αποσυρθεί από τον χώρο του αθλητισμού.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr