ΗΠΑ: Διαθέσιμες αλλά επί πληρωμή οι οδηγίες για εκτύπωση 3D πλαστικών όπλων

Newsroom Newsroom

ΗΠΑ: Διαθέσιμες αλλά επί πληρωμή οι οδηγίες για εκτύπωση 3D πλαστικών όπλων

Οι οδηγίες για την εκτύπωση εκτύπωση 3D πλαστικών όπλων, είναι ξανά διαθέσιμες στο διαδίκτυο, όμως αυτή τη φορά όσοι ενδιαφέρονται να τις αποκτήσουν θα πρέπει να πληρώσουν.

Όπως έκανε γνωστό την Τρίτη ο πρόεδρος της αμερικανικής εταιρείας Defense Distributed, Κόντι Ουίλσον, ο οποίος είχε αναγκαστεί στα τέλη Ιουλίου να αποσύρει από το διαδίκτυο τη δωρεάν διανομή οδηγιών για τα τρισδιάστατα όπλα, έπειτα από απόφαση ομοσπονδιακού δικαστή, πλέον, διαθέτει τα σχέδια εκτύπωσης προς πώληση σε πελάτες που ζουν σε συγκεκριμένες πολιτείες.

Η προτεινόμενη τιμή είναι 10 δολάρια, αλλά οι αγοραστές μπορούν να επιλέγουν πόσο θα πληρώνουν.

Αρχικά οι οδηγίες για την εκτύπωση πλαστικών όπλων είχαν αναρτηθεί στο Διαδίκτυο το 2013. Όμως ο ιστότοπος αναγκάστηκε πολύ γρήγορα να τα αποσύρει καθώς υπήρχε φόβος ότι θα πέσουν στα χέρια τρομοκρατών ή εγκληματιών οι οποίοι θα καταφέρουν να κατασκευάσουν «όπλα φαντάσματα».

Έπειτα από μια μακρά δικαστική διαμάχη τον Ιούλιο το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ αποφάσισε ότι τα σχέδια αυτά δεν αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια και άρα μπορούν να διατίθενται στο Διαδίκτυο.

Χιλιάδες χρήστες τα κατέβασαν, προκαλώντας την έντονη αντίδραση 19 πολιτειών, οι οποίες προσέφυγαν στο δικαστήριο εναντίον της αμερικανικής κυβέρνησης.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved