ΚΟΣΜΟΣ

Κρεμλίνο: Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ προσπαθούν να στρατολογήσουν Ρώσους

Κρεμλίνο: Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ προσπαθούν να στρατολογήσουν Ρώσους

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιούνται με πολύ ωμό τρόπο στον τομέα της κατασκοπείας, προσπαθούν να στρατολογήσουν Ρώσους πολίτες ασκώντας τους πιέσεις», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος σχολίασε δημοσίευμα της εφημερίδας The New York Times.

Βάσει του δημοσιεύματος, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες επιχείρησαν να κάνουν πληροφοριοδότη τους τον Ρώσο επιχειρηματία Όλεγκ Ντεριπάσκα και να του αποσπάσουν πληροφορίες για την φερόμενη επέμβαση της χώρας στις αμερικανικές εκλογές.

Όπως δήλωσε ο Πεσκόφ, παρόμοια δημοσιεύματα «μας υποχρεώνουν να προβληματιστούμε για πολλά πράγματα, αλλά ταυτόχρονα αυτά συνιστούν ένα προφανές γεγονός της πρακτικής που υιοθετούν οι ΗΠΑ το τελευταίο διάστημα».

«Λαμβάνοντας υπ' όψιν το ότι τέτοιοι επιχειρηματίες όπως ο Όλεγκ Ντεριπάσκα, είναι μεγαλομέτοχοι και διευθύνουν τεράστιους επιχειρηματικούς ομίλους, και παραγωγικές μονάδες στις οποίες απασχολούνται δεκάδες και ίσως σε κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και εργαζόμενους σε ευαίσθητους τομείς της ρωσικής οικονομίας, μπορεί να ειπωθεί ότι παρόμοια περιστατικά δείχνουν εύγλωττα τις προσπάθειες επέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας» δήλωσε ο Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα, αν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες επιχείρησαν να προσεγγίσουν με τον ίδιο σκοπό άλλους Ρώσους μεγαλοεπιχειρηματίες, αλλά αρκέσθηκε να πει ότι για αυτό πρέπει να ρωτήσουν τους Ρώσους μεγαλοεπιχειρηματίες».

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Ρoή Ειδήσεων