ΚΟΣΜΟΣ

Ποιος γνώριζε τελικά για την... αυτοκαταστροφή του πίνακα του Banksy;

Ποιος γνώριζε τελικά για την... αυτοκαταστροφή του πίνακα του Banksy;

Ο οίκος δημοπρασιών ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε τίποτα, ο καλλιτέχνης δεν κάνει ποτέ δημόσιες εμφανίσεις και η ταυτότητα του… αγοραστή παραμένει ένα μυστήριο: η υπόθεση με τον πίνακα του Banksy που αυτοκαταστράφηκε είναι ιδιαιτέρως περίεργη.

Η τολμηρή φάρσα του καλλιτέχνη στον οίκο Sotheby’s στο Λονδίνο την Παρασκευή έβαλε… φωτιά στο χώρο της τέχνης. Η εικόνα ενός κοριτσιού, που προσπαθούσε με το χέρι της να πιάσει ένα μπαλόνι στο σχήμα καρδιάς, είχε μόλις πουληθεί για 1,4 εκατομμύρια δολάρια. Μερικά δευτερόλεπτα αργότερα, οι παρευρισκόμενοι είδαν το «Κορίτσι με το Μπαλόνι» να καταστρέφεται εκ των έσω.

«Η επιθυμία να καταστρέφεις είναι επίσης δημιουργική. Πικάσο» έγραψε σε ανάρτησή του ο Banksy.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Banksy βάζει την… υπογραφή του σε τέτοιου τύπου περιστατικό. Το 2006 τοποθέτησε άγαλμα ενός άγνωστου κρατούμενου του Guantanamo Bay μέσα στη Disneyland της Καλιφόρνια ενώ το 2013 έστησε περίπτερο και πουλούσε τα έργα του για 60 δολάρια, βιντεοσκοπώντας τους επίδοξους πελάτες του που έλεγαν ότι λόγω της τιμής επρόκειτο σίγουρα για αντίγραφα.

Ο ίδιος ο καλλιτέχνης σε ένα βίντεο για το περιστατικό στο Sotheby’s, τονίζει: «Πριν από μερικά χρόνια τοποθέτησα έναν μηχανισμό στην κορνίζα του έργου μου, σε περίπτωση που έβγαινε ποτέ σε δημοπρασία».

Όπως εξηγεί το CNNi, όμως, το βίντεο αυτό δεν απάντησε σε όλα τα ερωτήματα -τουλάχιστον όχι όσον αφορά στην ανάμειξη του οίκου δημοπρασιών.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Ρoή Ειδήσεων