Σκοπιανό - Πρεσάρισμα Ζάεφ σε Τσίπρα - Καμμένο για Πρέσπες: «Τους έχω εμπιστοσύνη»

Παρέμβαση μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Έλληνα…

Τσίπρας για δηλώσεις Καμμένου: «Δεν είδα, δεν άκουσα - Όλα καλά»

Αλέξης Τσίπρας | Πάνος Καμμένος: Με μια…

Έλληνες στρατιωτικοί: Ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ – Ποιοι θα υποστούν συνέπειες

Λάθη, παραλείψεις, κακοί χειρισμοί – Τι συνέβη…

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 η επιμνημόσυνη δέηση για την απώλεια του Ανδρέα Μπόμη

Ανδρέας Μπόμης: Την Κυριακή 16/12/2018 θα τελεστεί…

Παρέμβαση Καραμανλή στο συνέδριο της ΝΔ – Τι θα πει ο πρώην πρωθυπουργός

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το φετινό συνέδριο…

Σκοπιανό: Ο Ζάεφ ζήτησε και πάλι από την αντιπολίτευση να στηρίξει τη Συμφωνία των Πρεσπών

Σκοπιανό: Ο Ζάεφ ζήτησε και πάλι από την αντιπολίτευση να στηρίξει τη Συμφωνία των Πρεσπών

Να στηρίξουν τη διαδικασία σχετικά με την πρόταση της κυβέρνησης για συνταγματική αναθεώρηση, ζήτησε από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης για μία ακόμη φορά ο Ζόραν Ζάεφ, υπογραμμίζοντας ότι διακυβεύεται το μέλλον της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Συνταγματικών Υποθέσεων της Βουλής των Σκοπίων, ο Ζόραν Ζάεφ τόνισε πως «όλα έχουν ειπωθεί αλλά το ερώτημα είναι αν μπορέσουμε να επιτύχουμε συναίνεση για την προσπάθεια της χώρας να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή ένωση και το ΝΑΤΟ – το μόνο θέμα που ενώνει τη χώρα».

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων διερωτήθηκε, επίσης, τι θα πρέπει να γίνει με τις «προσδοκίες για την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ» εάν χαθεί αυτή η ευκαιρία.

Ο εκπρόσωπος της κυβερνητικής συμμαχίας, Γκόραν Μισόβσκι είχε καλέσει και αυτός τους βουλευτές του VMRO-DPMNE να στηρίξουν τις συνταγματικές αλλαγές που προβλέπονται στη Συμφωνία των Πρεσπών. Όπως είπε, δεν θέλει να πιστέψει ότι τη Δευτέρα οι βουλευτές του VMRO-DPMNE δεν θα ψηφίσουν τις σχετικές τροπολογίες.

 

Η επόμενη εβδομάδα θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη για την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ, καθώς θα ξεκαθαρίσει εάν ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ θα εξασφαλίσει τελικά την πλειοψηφία των 2/3 στη Βουλή για να προχωρήσει τις συνταγματικές αλλαγές που απαιτούνται ή εάν θα οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr