Υπόθεση αγοραπωλησίας βρεφών μέσω Instagram συγκλονίζει την Ινδονησία

Newsroom Newsroom

Υπόθεση αγοραπωλησίας βρεφών μέσω Instagram συγκλονίζει την Ινδονησία

Οι Αρχές της Ινδονησίας αποκάλυψαν σπείρα εμπορίας βρεφών που πουλούσε και αγόραζε παιδιά μέσω του Instagram.

Συνολικά, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων μια 22χρονη μητέρα και ένας 29χρονος, στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ινδονησίας Surabaya, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικοί και σε μια μαία και έναν υποψήφιο αγοραστή, στο Μπαλί.

Οι Αρχές ειδοποιήθηκαν για έναν λογαριασμό στον δημοφιλή ιστότοπο, που παρουσιαζόταν ως ιδιωτικός οργανισμός που προσφέρει συμβουλές για τις εγκύους και υπηρεσίες υιοθεσίας. Η αστυνομία ωστόσο ανακάλυψε πως μέσω αυτής της σελίδας γίνονταν και νομισματικές συναλλαγές.

Κατά τη διάρκεια της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης, αποκαλύφθηκε πως μια 22χρονη μητέρα προσπάθησε να πουλήσει το 11 μηνών μωρό της σε έναν αγοραστή από το Μπαλί -με τον οποίο φέρεται να επικοινωνούσε μέσω WhatsApp- για περίπου 987 δολάρια.

Ο συγκεκριμένος λογαριασμός στο Instagram, που είχε ανοίξει πριν από περίπου ένα χρόνο, και ο οποίος φαίνεται να προσέλκυε τους αγοραστές είχε περίπου 700 ακόλουθους.

Στην σελίδα είχαν αναρτηθεί ασπρόμαυρες φωτογραφίες που έδειχναν εγκυμονούσες και μωρά, τα πρόσωπα των οποίων αποκρύπτονταν.

Σε μια φωτογραφία που είχε αναρτηθεί στις 15 Σεπτεμβρίου φαινόταν ένα μωρό, με το όνομα «C86» και στην περιγραφή υπήρχαν στοιχεία για την ηλικία, το φύλο και την καταγωγή του.

Ένα τηλέφωνο επικοινωνίας ήταν επίσης διαθέσιμο για οποίον ήθελε να υιοθετήσει ή να δώσει για υιοθεσία κάποιο μωρό.

Επιπλέον, υπήρχαν και στιγμιότυπα από συνομιλίες του WhatsApp μεταξύ του κατόχου του λογαριασμού και εγκύων γυναικών ή μητέρων. Σε μια από αυτές, μια γυναίκα που ήταν 7 μηνών έγκυος έλεγε ότι είναι άγαμη και θέλει να βρει κάποιον να υιοθετήσει το παιδί της και να την κρύψει μέχρι να γεννήσει ώστε να μην μάθει τίποτα η οικογένειά της.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved