ΚΟΣΜΟΣ

Δεν είμαστε μόνοι! O Μπαράκ Ομπάμα επιλέγει δέκα... εξωγήινες ταινίες

Δεν είμαστε μόνοι! O Μπαράκ Ομπάμα επιλέγει δέκα... εξωγήινες ταινίες

Στις 9 Οκτωβρίου ο επικεφαλής της NASA, Τζιμ Μπραϊντενστάιν, κατά τη διάρκεια διάλεξης στο πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας με θέμα τις προοπτικές εξερεύνησης του Διαστήματος, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της ύπαρξης ζωής στο ηλιακό μας σύστημα. Αυτή η είδηση από μόνη της επιβεβαιώνει το αυτονόητο "δεν-είμαστε-μόνοι". Λίγες ώρες μετά το περιοδικό Nature επιβεβαίωσε με δημοσίευμα του ότι Αυστραλοί αστρονόμοι που διερευνούν υλικό από διάφορα τηλεσκόπια έχουν εντοπίσει τεράστιο αριθμό ανεξήγητων ως προς την προέλευση τους σημάτων από το Βαθύ Διάστημα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Independent τα συγκεκριμένα σήματα ίσως είναι μια απόπειρα επικοινωνίας από "εξωγήινη μορφή ζωής", θεωρία που οι αστρονόμοι βρίσκοιυν εξαιρετικά ακραία και απίθανη.

Τα Fast radio bursts (FRB) είναι ουσιαστικά εκρήξεις εξαιρετικά μεγάλης ενέργειας και προέρχονται από αγνώστου ταυτότητας πηγή. Σύμφωνα με το space.com οι επιστήμονες από την Αυστραλία δήλωσαν δημοσίως ότι ο αριθμός των ραδιοσημάτων και η συχνότητα στην οποία εκπέμπουν αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Εντοπίστηκαν πάνω από 20 σήματα μέσα σε έναν χρόνο, αριθμός διπλάσιος σε σχέση με το σύνολο των σημάτων που είχαν εντοπιστεί από το 2007 έως και πριν λίγους μήνες ανακοίνωσε ο ο εκπρόσωπος της ομάδας των Αυστραλών αστρονόμων.

Oι επιστήμονες στις δηλώσεις τους αφήνουν απειροελάχιστες πιθανότητες να πρόκειται για "απόπειρα επικοινωνίας εξωγήινων με τη Γη" ωστόσο η τεράστια αλλαγή στη συχνότητα απαιτεί περισσότερη έρευνα προτού καταλήξει κάποιος κάπου.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Ρoή Ειδήσεων