ΚΟΣΜΟΣ

Ναρκωτικά στο Τρίτο Ράιχ: Το σοκαριστικό best seller στη «μεγάλη οθόνη» από τον ΝτιΚάπριο

Ναρκωτικά στο Τρίτο Ράιχ: Το σοκαριστικό best seller στη «μεγάλη οθόνη» από τον ΝτιΚάπριο

Η εταιρία του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο και η Paramount θα φέρουν στη μεγάλη οθόνη ένα βιβλίο που ανατρέπει όσα ξέραμε για τους Ναζί και τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ένα ακόμη εύσημο για τον γερμανό  δημοσιογράφο και συγγραφέα Norman Ohler που πρόσφατα επισκέφθηκε την Αθήνα, για να παρουσιάσει το αποκαλυπτικό του μπεστ σέλερ "Υπερδιέγερση: Τα ναρκωτικά στο Τρίτο Ράιχ" (Der totale Rausch: Drogen im Dritten Reich).

Καλεσμένος από την Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου ο βραβευμένος δημοσιογράφος και μυθιστοριογράφος παρουσίασε το πρώτο του βιβλίο έρευνας που ασχολείται με το θέμα της ευρείας χρήσης ναρκωτικών από τους ναζί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου.

Εξετάζοντας ενδελεχώς τις… φλέβες και τις αρτηρίες τους αυτό που ανακαλύπτει δεν είναι το καθαρό, άριο αίμα, αλλά ένα αίμα γεμάτο χημικές και ιδιαίτερα τοξικές ουσίες. Το αποτέλεσμα είναι ένα συναρπαστικό ανάγνωσμα που έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 25 γλώσσες, ένα βιβλίο που ρίχνει αναπάντεχα φως σε μια ιστορία που μέχρι σήμερα παραμένει στη σκιά.

Παρόλο που οι ναζί παρουσιάζονταν ως πολέμιοι του ηθικού εκφυλισμού και της κατάπτωσης της αστικής κοινωνίας και ο αρχηγός τους είχε εδραιωθεί ως εγκρατής ηγέτης που ακολούθησε μια απολύτως υγιεινή ζωή, το Τρίτο Ράιχ ήταν βουτηγμένο στα ναρκωτικά.

Κοκαΐνη, ηρωίνη, μορφίνη και, κυρίως, μεθαμφεταμίνες, χρησιμοποιούνταν τόσο από τους εργάτες και τις νοικοκυρές όσο και από το στράτευμα, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην προέλαση και νίκη των Γερμανών το 1940.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr