ΚΟΣΜΟΣ

Νέο «καραβάνι» μεταναστών από το Ελ Σαλβαδόρ κατευθύνεται προς τις ΗΠΑ

Νέο «καραβάνι» μεταναστών από το Ελ Σαλβαδόρ κατευθύνεται προς τις ΗΠΑ

Ένα νέο «καραβάνι» μεταναστών συγκεντρώθηκε και αναχώρησε από την πρωτεύουσα του Ελ Σαλβαδόρ σήμερα (28/10), με κατεύθυνση τις ΗΠΑ, αφού χιλιάδες άλλοι μετανάστες από την Κεντρική Αμερική ξεκίνησαν αντίστοιχα ταξίδια τις τελευταίες εβδομάδες, προκαλώντας την οργή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Η ομάδα των 300 και πλέον ανθρώπων έφυγε το Σαν Σαλβαδόρ σήμερα, στον απόηχο της απόφασης χιλιάδων υπηκόων της Ονδούρας να εγκαταλείψουν μαζικά τη χώρα τους στα μέσα Οκτωβρίου, με το εγχείρημά τους αυτό να πρωταγωνιστεί στη διεθνή επικαιρότητα αλλά και στις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ.

Μια δεύτερη ομάδα μεταναστών από την Ονδούρα βρίσκεται από την περασμένη εβδομάδα στη Γουατεμάλα.

Οι μετανάστες από το Ελ Σαλβαδόρ οργανώθηκαν με τη βοήθεια μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το WhatsApp τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ενώ πηγή έμπνευσης για εκείνους στάθηκε το «καραβάνι» των μεταναστών από την Ονδούρα που ήδη διασχίζει το Μεξικό.

Αστυνομικοί συνόδευαν σήμερα την ομάδα κατά την αναχώρησή της από το Σαν Σαλβαδόρ. Οι μετανάστες είχαν σακίδια στις πλάτες, κρατούσαν μπουκάλια νερό και φορούσαν καπέλα για να προστατευτούν από τον καυτό ήλιο. Μεταξύ αυτών βρίσκονταν μητέρες μαζί με τα παιδιά τους σε καροτσάκια.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr