ΚΟΣΜΟΣ

Σέρβoι γιατροί εξέτασαν τον Ράτκο Μλάντιτς

Σέρβoι γιατροί  εξέτασαν  τον Ράτκο Μλάντιτς

Ομάδα Σέρβων γιατρών εξέτασε τον κρατούμενο στις φυλακές του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY), πρώην διοικητή του στρατού των Σέρβων της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Ράτκο Μλάντιτς, ο οποίος κατηγορείται για τη γενοκτονία στη Σρεμπρένιτσα.


Δεν πρόκειται να δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα του ιατρικού ελέγχου, σύμφωνα με τα ΜΜΕ του Βελιγραδίου.

Η εκπρόσωπος του ICTY Νέρμα Γέλασιτς δήλωσε, όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ, ότι ο κ. Μλάντιτς αυτή την εβδομάδα εξετάστηκε από Σέρβους γιατρούς, παρουσία των Ολλανδών γιατρών που έχουν αναλάβει τη θεραπεία του.«Οι γιατροί από τη Σερβία θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώσουν για τα ευρήματά τους τον γραμματέα του ICTY, αλλά δεν θα συστήσουν θεραπεία», εξήγησε η κ. Γέλασιτς.

Η υγεία του Ράτκο Μλάντις όπως φαίνεται ήταν ήδη επιβαρυμένη πριν από την άφιξή του στη Χάγη και από τότε καταβάλλονται προσπάθειες για τη βελτίωσή της, πρόσθεσε.

Το Δικαστήριο έδωσε εντολή να υποβληθεί ο κρατούμενος σε ιατρικές εξετάσεις, που θα υποδείξουν , αν είναι σε θέση να είναι παρών στη δίκη του.Ο Ράτκο Μλάντιτς, ο οποίος κατηγορείται για τη γενοκτονία στη Σρεμπρένιτσα, συνελήφθη φέτος, τον Μάιο, στη Σερβία και μεταφέρθηκε στις φυλακές του ICTY, όπου αναμένεται να αρχίσει η δίκη του.Το ICTY δεν προβαίνει σε ανακοινώσεις για στοιχεία της υγεία των κρατουμένων, παρά μόνο σε ειδικές περιπτώσεις, μετά από απόφαση των δικαστών.