Συγκλονίζει μητέρα από το Αφγανιστάν: «Πούλησα την κόρη μου για 3.000 δολάρια»

Newsroom Newsroom

Συγκλονίζει μητέρα από το Αφγανιστάν: «Πούλησα την κόρη μου για 3.000 δολάρια»

Στα πρόθυρα της εξαθλίωσης βρίσκονται οικογένειες στο Αφγανιστάν λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας που πλήττει τη χώρα, με γονείς να αναγκάζονται ακόμα και να πουλήσουν τα παιδιά τους προκειμένου να μπορέσουν να εξασφαλίσουν τροφή…

Το CNNi μίλησε με αρκετές οικογένειες στην πόλη Χεράτ, που βρίσκεται στο βορειοδυτικό Αφγανιστάν, οι οποίες έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω της ξηρασίας. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η ξηρασία έχει εξαναγκάσει περισσότερους ανθρώπους να φύγουν από τα σπίτια τους φέτος, από ότι το κύμα βίας που έχει ξεσπάσει στη χώρα.

Τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν ότι περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί λόγω της ξηρασίας, οι 84.000 από την Χεράτ και οι 182.000 στην ευρύτερη περιφέρεια Μπαντγκίς.

Τέσσερα χρόνια λειψυδρίας έχουν καταστρέψει τη γεωργία της περιοχής, προκαλώντας πτώση κατά ένα τρίτο και στην καλλιέργεια οπίου φέτος, παρότι πέρσι η παραγωγή ήταν σε επίπεδα ρεκόρ.

Οι ακραίες καιρικές συνθήκες προκαλούν ανησυχία ότι η παγκόσμια κλιματική αλλαγή έχει σοβαρό αντίκτυπο στην πιο εύθραυστη χώρα του κόσμου, όπου δεκαετίες πολέμου έχουν πληγώσει βαθύτατα την οικονομία και την κοινωνία.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved