Με νεκρούς οι συγκρούσεις στην πλατεία Ταχρίρ

Με νεκρούς οι συγκρούσεις στην πλατεία Ταχρίρ

 Δεν έχουν τέλος οι  συγκρούσεις  στο κέντρο του Καΐρου ανάμεσα στην αστυνομία και διαδηλωτές  κατά τη διάρκεια των οποίων δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και εφτακόσιοι  άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.


Το ήδη βεβαρυμμένο κλίμα μάλιστα εντάθηκε  όταν οι  δυνάμεις ασφαλείας έριξαν δακρυγόνα στους διαδηλωτές, οι οποίοι προσπαθούσαν να προχωρήσουν προς τα κεντρικά γραφεία του υπουργείου Εσωτερικών που βρίσκονται κοντά στην πλατεία Ταχρίρ.Συνέπεια  αυτής της κίνησης  ήταν  οι διαδηλωτές να  απαντήσουν  πετώντας  πέτρες.

Αξίζει να σημειωθεί πως νωρίτερα σήμερα εκατοντάδες διαδηλωτές είχαν πάρει τον έλεγχο της πλατείας Ταχρίρ στο κέντρο του Καΐρου, έπειτα από βίαιες συγκρούσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Οι διαδηλωτές φρουρούσαν τις εισόδους στην πλατεία, από την οποία είχαν αναγκαστεί να αποσυρθούν οι δυνάμεις ασφαλείας μετά τις βίαιες συμπλοκές κατά τις οποίες χρησιμοποίησαν κατά των διαδηλωτών  δακρυγόνα, σφαίρες καλυμμένες με ελαστικό και τουφέκια.