ΚΟΣΜΟΣ

Γονείς προσοχή! Αυτό είναι το επικίνδυνο παιχνίδι που απειλεί τα παιδιά (vid)

Γονείς προσοχή! Αυτό είναι το επικίνδυνο παιχνίδι που απειλεί τα παιδιά (vid)
Έχει προσελκύσει εκατοντάδες εκατομμύρια παικτών.
EPIC GAMES

Το όνομά του βρίσκεται στα χείλη των περισσότερων παιδιών... Μπορεί όμως να αποβεί μια πολύ επικίνδυνη συνήθεια.

Fortnite... Η πιο πολυσυζητημένη λέξη στα σχολεία της Ελλάδας και όχι μόνο.

Το διαδικτυακό αυτό παιχνίδι, κυκλοφόρησε το 2017 και σε λιγότερο από ένα χρόνο κατάφερε να προσελκύσει περισσότερους απο 125.000.000 παίκτες.

Σήμερα υπάρχουν διαθέσιμες τρεις πλατφόρμες παιχνιδιού (Fortnite: Save the World, Fortnite Battle Royale και Fortnite Creative) φέρνοντας στους δημιουργούς του, έσοδα εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων το μήνα.

Μαζί με την τεράστια επιτυχία του όμως ήρθε και η ανησυχία καθώς το παιχνίδι και ιδιαίτερα το Fortnite Battle Royale, είχε πολύ μεγάλη απήχηση σε μικρά παιδιά, στα οποία παρατηρήθηκαν φαινόμενα εθισμού. Παράλληλα, ειδικοί και μη, εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις επαναλαμβανόμενες σκηνές βίας που περιλαμβάνει το παιχνίδι και πώς αυτές μπορούν να επηρεάσουν ένα μικρό παιδί.

Για τις άσχημες επιπτώσεις που έχει το διαδικτυακό αυτό παιχνίδι FortNite στα παιδιά, μίλησε στην ΕΡΤ1, η Ελπίδα Βαμβακά, δικηγόρος -πρόεδρος της ΜΚΟ Homo Digitalis που προασπίζεται τα δικαιώματα ανήλικων χρηστών του διαδικτύου. Η κ. Βαμβακά τόνισε ότι όλο και περισσότεροι γονείς έρχονται σε επικοινωνία με τη Homo Digitalis προκειμένου να λάβουν συμβουλές για το πως να αντιμετωπίσουν τον εθισμό των παιδιών τους σε αυτό το παιχνίδι. Οι γονείς θα πρέπει να ενημερώνονται για τα ψηφιακά δικαιώματα για τα παιχνίδια αυτά, όπως ανέφερε η κα Βαμβακά.

Διαβάστε επίσης:

Απίστευτα νέα: Ακριβό iPhone τέλος - Έρχονται ραγδαίες μειώσεις στις τιμές

Κτηματολόγιο: Τα λάθη που κοστίζουν ακριβά - Πώς θα αποφύγετε τις παγίδες στα τέλη για τα ακίνητα

Ρoή Ειδήσεων