ΚΑΙΡΟΣ

Αλλάζει ο καιρός - Η ΕΜΥ προειδοποιεί: Έρχονται 23άρια! - Πότε και σε ποιες περιοχές (ΧΑΡΤΕΣ)

Αλλάζει ο καιρός - Η ΕΜΥ προειδοποιεί: Έρχονται 23άρια! - Πότε και σε ποιες περιοχές (ΧΑΡΤΕΣ)
Αναλυτική πρόγνωση του καιρού μέχρι και το Σάββατο

Καιρός: Ανοιξιάτικο το σκηνικό του καιρού όλη την εβδομάδα – Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική άνοδο – Σε ποιες περιοχές και πότε αγγίξει τους 23 βαθμούς Κελσίου – Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο – Δείτε τους προγνωστικούς χάρτες

Το καλό του… πρόσωπο φαίνεται πως μας δείχνει ο Μάρτης, καθώς μετά από τις ισχυρές κακοκαιρίες που έπληξαν τη χώρα, έρχονται υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Μάλιστα, σε πολλές περιοχές, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 23 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι οποίες βροχές φαίνεται να υποχωρούν.

Ο καιρός σήμερα

Στην Αττική ο καιρός γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 η 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος ο καιρός. τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Γενικά αίθριος ο καιρός. Παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 02 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη η ελάχιστη κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Στα βόρεια γενικά αίθριος ο καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Στα νότια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην Πελοπόννησο. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος ο καιρός. Λίγες νεφώσεις στα ανατολικά και τα νότια, παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές στην Πελοπόννησο. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 η 4 πρόσκαιρα το πρωί στα νοτιά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Στις Κυκλάδες γενικά αίθριος ο καιρός. Στην Κρήτη παροδικές νεφώσεις μέχρι το απόγευμα με πιθανότητα τοπικών βροχών. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 στα ανατολικά έως 6 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε δυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Γενικά αίθριος ο καιρός. Παροδικές νεφώσεις στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Δείτε στους προγνωστικούς χάρτες στην παρακάτω gallery σε ποιες περιοχές και πότε η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 23 βαθμούς Κελσίου

Ο καιρός μέχρι και το Σάββατο


Την Τρίτη (05/03) ο καιρός γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα δυτικά, τα νότια και από το απόγευμα στα βόρεια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι στα βόρεια πελάγη από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα δυτικοί 4 με 5 στα νότια βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο.

Την Τετάρτη (06/03) τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες και από το απόγευμα ο καιρός γενικά αίθριος. Πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών βροχών τις πρωινές ώρες στο ανατολικό Αιγαίο. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι στα νότια και το ανατολικό Αιγαίο δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

Την Πέμπτη (07/03) ο καιρός γενικά αίθριος. Από το απόγευμα στα βορειοδυτικά αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια από δυτικές έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή (08/03) και το Σάββατο (09/03) λίγες τοπικές νεφώσεις που το Σάββατο βαθμιαία θα αυξηθούν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 και στα πελάγη από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Καλλιάνος: Θερμοκρασίες υψηλότερες από τη μέση τιμή για την εποχή

Για την αλλαγή του καιρού έχει ενημερώσει και ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος αναφέροντας πως ο υδράργυρος θα δείξει ακόμη και 8 βαθμούς Κελσίου παραπάνω από τη μέση τιμή για την εποχή.

Διαβάστε επίσης:

Φωτογραφίες - σοκ από το μοντέλο με την κοκαΐνη πριν συλληφθεί στο Χονγκ Κονγκ

Παρήγγειλε τηγανητές πατάτες με τυρί και... έμεινε άφωνος με αυτό που του σέρβιραν! (pic)

Σχετικές ειδήσεις