ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος - Ομολογία σοκ από τον serial killer «Ορέστη»: «Εγώ σκότωσα και τη δεύτερη γυναίκα»

Κύπρος - Ομολογία σοκ από τον serial killer «Ορέστη»: «Εγώ σκότωσα και τη δεύτερη γυναίκα»

Φρίκη στο Μιτσερό Κύπρου: Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις γύρω από την «σκοτεινή» υπόθεση μαζικών δολοφονιών που συγκλονίζει εδώ και λίγες ημέρες την Κύπρο - Ο 35χρονος «Ορέστης» ομολόγησε ότι σκότωσε και τη δεύτερη γυναίκα που εντοπίστηκε νεκρή στο φρεάτιο και πλέον οι Αρχές του νησιού έχουν να κάνουν με ένα serial killer

Κύπρος και Ελλάδα παρακολουθούν σοκαρισμένοι τις εξελίξεις της φρικτής υπόθεσης. Ο 35χρονος, ο οποίος βρίσκεται στα χέρια των Αρχών, ομολόγησε τις δύο δολοφονίες των γυναικών που εντοπίστηκαν σε φρεάτιο στο Μιτσερό της Λευκωσίας, αλλά και της 6χρονης κόρης της Mary Rose, το πτώμα της οποία αναζητούν οι Αρχές από χθες.

«Εγώ σκότωσα την Αριάν»

Ενώπιον του Δικαστηρίου Λευκωσίας οδηγήθηκε σήμερα ο 35χρονος αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς.

Ο 35χρονος, σύμφωνα με τα κυπριακά Μέσα παραδέχθηκε το φόνο της 38χρονης Mary Rose, ενώ παραδέχθηκε επίσης και τον φόνο της δεύτερης γυναίκας, το πτώμα της οποίας εντοπίστηκε στο ίδιο φρεάτιο χθες.

Πρόκειται για την ARIAN PALANAS LOZANO, τα ίχνη της οποία χάθηκαν στις 21 Ιουλίου, 2018 από την κατοικία της στην Αγλαντζιά.

Όπως ομολόγησε ενώπιον των Αρχών, η Αριάν πήγε στο σπίτι του, όπου είχαν ερωτική επαφή και ακολούθως την έπνιξε. Παραδέχτηκε επίσης ότι την έδεσε και ότι την πέταξε στο φρεάτιο.

Σύμφωνα με το κυπριακό offsite, o δράστης οδηγήθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σε σημείο της λίμνης «Μεμί», όπου, υπέδειξε ένα σημείο κοντά σε δέντρο λέγοντας πως εκεί έριξε το πτώμα της 6χρονης Sierra, ενώ στην συνέχεια το έσπρωξε έτσι ώστε να πέσει στην λίμνη.

Δείτε στη gallery την άτυχη Αριάν:

Φόβοι ότι υπάρχουν κι άλλα πτώματα στο φρεάτιο

Την ίδια ώρα οι Αρχές της Κύπρου εκφράζουν φόβους πως υπάρχουν κι άλλα πτώματα στο φρεάτιο. Μετά την ανεύρεση και του δεύτερου πτώματος στο μεταλλείο στο Μιτσερό, η Αστυνομία άρχισε και πάλι τις έρευνες τόσο στο Μιτσερό, όσο και στη λίμνη του Ξυλιάτου για εντοπισμό της σορού της εξάχρονης κόρης του πρώτου θύματος.

Η Αστυνομία εκτιμά ότι μέσα στο φρεάτιο του εγκαταλελειμμένου λατομείου στο Μιτσερό, μπορεί να υπάρχουν άλλα δύο πτώματα καθώς, κατά τις χθεσινές έρευνες με δύο ειδικές κάμερες, οι οποίες βυθίστηκαν μέσα στα θολά και βαθιά νερά του φρεατίου, εντοπίστηκαν δύο περίεργοι όγκοι. Ωστόσο, οι συνθήκες στο φρεάτιο είναι δύσκολες και οι κίνδυνοι για τους ειδικούς που εργάζονται στο χώρο, πάρα πολλοί.

Το προφίλ του 35χρονου «Ορέστη»

Πηγή φωτό: politis.com.cy

Ο 35χρονος είναι κάτοικος του χωριού της Επαρχίας Λευκωσίας στην Κύπρο, ο οποίος υπηρετεί σε στρατόπεδο και φέρει τον βαθμό του ίλαρχου, αφού υπηρετεί στο Σώμα των Τεθωρακισμένων. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως χρησιμοποιούσε το προφίλ «Ορέστης» σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Είναι διαζευγμένος και πατέρας δυο ανήλικων παιδιών, με το διαζύγιό του να κρατείται σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive ως «επτασφράγιστο» μυστικό από τον ίδιο.

Με την αποφοίτησή του από το Λύκειο μετέβη στην Αθήνα όπου υπηρέτησε στη Σχολή Ευελπίδων.

Εναντίον του 35χρονου διερευνώνται αδικήματα που αφορούν φόνο εκ προμελέτης, απαγωγή προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό, απαγωγή με σκοπό το φόνο εκ προμελέτης, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία, απόπειρα καταστροφής τεκμηρίου.

Το προφίλ του 35χρονου περιγράφεται ως «σκοτεινό», αφού φέρεται να πρόκειται για άτομο το οποίο δεν εξωτερίκευε συναισθήματα.

Άτομα που συνυπήρξαν μαζί του κατά την διάρκεια της υπηρεσίας του σε στρατόπεδα της Ε.Φ κάνουν λόγο για άτομο το οποίο δεν παρουσίαζε επιθετικές συμπεριφορές απέναντι σε στρατιώτες ή σε οποιονδήποτε άλλον. Αντιθέτως, φέρεται κατά διαστήματα να αποκάλυπτε προσωπικά του δεδομένα σε άτομα στον επαγγελματικό του χώρο.

Δήλωνε φωτογράφος

Ο ίδιος ως «Ορέστης» παρουσιαζόταν με το επάγγελμα του φωτογράφου ενώ στην πραγματικότητα ήταν αξιωματικός. Συνεργαζόταν με σειρά από ηλεκτρονικά περιοδικά φωτογραφίας, έχοντας βραβευτεί και για ορισμένες λήψεις του.

Η δουλειά του ως φωτογράφου περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο τοπία, με πολλές από τις λήψεις του να είναι από την ευρύτερη περιοχή του Μιτσερού αλλά και του μεταλλείου της Κοκκινόγειας, εκεί όπου εντοπίστηκαν δηλαδή οι δυο σοροί των γυναικών.

Διαβάστε επίσης:

Δύσκολες ώρες για τον Κώστα Ευριπιώτη – Η άνιση μάχη με τον καρκίνο

Σχετικές ειδήσεις