ΚΑΙΡΟΣ

Ο καιρός …τρελάθηκε: Πλησιάζει ισχυρή κακοκαιρία - Η προειδοποίηση για την Αθήνα (ΧΑΡΤΕΣ)

Ο καιρός …τρελάθηκε: Πλησιάζει ισχυρή κακοκαιρία - Η προειδοποίηση για την Αθήνα (ΧΑΡΤΕΣ)

Καιρός: Καταιγίδες και στην Αθήνα προβλέπει για την Παρασκευή το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου - Δείτε στους προγνωστικούς χάρτες της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ

Η αστάθεια του καιρού που επικράτησε τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας, αναμένεται να ενταθεί την Παρασκευή (17/5), σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Στις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν καταιγίδες, συμπεριλαμβάνεται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας.

Από τις πρώτες ώρες της ημέρας και μέχρι το ξημέρωμα της Παρασκευής βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο και στην κεντρική Μακεδονία. Στη συνέχεια -και κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας- βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά τόπους στα ηπειρωτικά, στα ορεινά κυρίως τμήματα της Κρήτης και πιθανώς στις Κυκλάδες. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδευτούν από χαλαζόπτωση.

Στις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν καταιγίδες συμπεριλαμβάνεται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας.

Δείτε στον χάρτη την εκτιμώμενη κατανομή των βροχοπτώσεων για τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής

Η θερμοκρασία την Παρασκευή θα κυμανθεί στη δυτική Μακεδονία από 5 έως 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 7 έως 27, στην Ήπειρο και στην κεντρική Ελλάδα από 8 έως 26 βαθμούς, στη δυτική και νότια Ελλάδα από 11 έως 24 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 26, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 23 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 12 έως 25 βαθμούς, ενώ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις νοτιοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις θερμές ώρες δυτικοί μέτριοι 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες. Τα φαινόμενα ενδέχεται πρόσκαιρα να είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα τοπικών βροχών ή καταιγίδων κυρίως στην αρχή του εικοσιτετραώρου και κατά τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς.

Δείτε στην gallery που ακολουθεί τους προγνωστικούς χάρτες της ΕΜΥ για τον καιρό τις επόμενες ημέρες:

Διαβάστε επίσης:

Αυτό είναι το νέο υπερόπλο του ελληνικού στρατού - «Τρέμουν» οι Τούρκοι (pics)

Το βίντεο που σόκαρε το Ίντερνετ: Ψαράς καθόταν αμέριμνος όταν... (video)

Σχετικές ειδήσεις