ΚΟΣΜΟΣ

«Αρκούδα κρατούσε άνδρα για 30 ημέρες στη φωλιά της;» - Όλη η αλήθεια

«Αρκούδα κρατούσε άνδρα για 30 ημέρες στη φωλιά της;» - Όλη η αλήθεια

Ένα σοκαριστικό βίντεο με μια υποτιθέμενη «ζωντανή μούμια» από την Ρωσία προκάλεσε ανατριχίλα στους χρήστες του Διαδικτύου τις τελευταίες ημέρες. 

Μία είδηση που σοκάρει κάνει εδώ και μερικές ημέρες το γύρο του Διαδικτύου, και δεν επιβεβαιώνεται από επίσημες πηγές.

Την είδηση δημοσίευσαν τα ρωσικά Μέσα Izvestia και EADaily και σύμφωνα με το SiberianTimes, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Δημοκρατίας της Τίβα ανέφερε ότι περιστατικό δεν έχει καταγραφεί επίσημα και δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί.

Ρώσοι δημοσιογράφοι ισχυρίζονται ότι το συγκεκριμένο βίντεο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά σε εφαρμογές μηνυμάτων, με ένα συνημμένο αρχείο ήχου που εξηγεί ότι ο άνθρωπος – με το όνομα «Αλέξανδρος» - βρέθηκε σε ένα φέρετρο σε μια αγροτική περιοχή του Σότσι, αφού προηγουμένως δυνατή βροχή αποκάλυψε το σημείο της ταφής του.

Μέχρι τη στιγμή που η ιστορία κατέφθασε στον ιστότοπο ειδήσεων Eurasia Daily, ο φτωχός «Αλέξανδρος» είχε... «εξοριστεί» από το Σότσι στην απομακρυσμένη περιοχή της Τούβα κοντά στα σύνορα της Μογγολίας, έχοντας μάλιστα γίνει επίσης θύμα μιας από τις διαβόητες και τρομακτικές αρκούδες της Ρωσίας.

Αναφερόμενος σε «αυτόπτες μάρτυρες», ο ιστότοπος ισχυρίστηκε ότι ο άνθρωπος είχε επιβιώσει για ένα ολόκληρο μήνα στη φωλιά του ζώου με σπασμένη σπονδυλική στήλη, αλλά δεν παρείχε επαρκείς εξηγήσεις για το πώς ακριβώς, αναφέρει το RT.

Η ρωσική ιστοσελίδα ειδήσεων SochiStream αναφέρει ότι το θέμα έχει τελικά διευθετηθεί, επικαλούμενη έναν ειδικό IT που αποκάλυψε ότι το βίντεο έδειξε σαφή σημάδια ότι είναι ένα ψεύτικο.

Το περιστατικό όπως παρουσιάστηκε από τα διεθνή ΜΜΕ

«Δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους μια ομάδα Ρώσων κυνηγών με αυτό που ανακάλυψαν οι σκύλοι τους στο δάσος έξω από την πόλη Tuva που βρίσκεται στη νότια Σιβηρία.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «The Sun», οι κυνηγοί βλέποντας ότι οι σκύλοι τους γάβγιζαν στις όχθες μια λίμνης, πλησίασαν να δουν τι συμβαίνει. Αυτό που αντίκρισαν ήταν – όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν – ένα σχεδόν σκελετωμένο σώμα που θύμιζε… μούμια.

Όταν προσπάθησαν να προσεγγίσουν το σώμα που βρισκόταν στις όχθες της λίμνης ήρθε το δεύτερο σοκ. Ο γενειοφόρος αποστεωμένος άνδρας ήταν ζωντανός!

Όπως αποκαλύφθηκε στην συνέχεια, ο άτυχος άνδρας πριν από ένα περίπου μήνα είχε δεχθεί επίθεση αρκούδας με αποτέλεσμα να του σπάσει την σπονδυλική στήλη. Ωστόσο το άγριο ζώο αντί να τον κατασπαράξει τον… μετέφερε – όπως ανέφερε ο επιζών – στην φωλιά του και τον παρακολουθούσε μέχρι να αποφασίσει να τον χρησιμοποιήσει ως τροφή.

Σύμφωνα με τους κυνηγούς οι αρκούδες που ζουν στην συγκεκριμένη περιοχή ακολουθούν αυτή την τακτική με τα θηράματά τους, τα οποία κρατάνε κάπου φυλαγμένα μέχρι να πεινάσουν πολύ και να τα φάνε.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο άτυχος άνδρας, ζει πραγματικά από θαύμα αφού ακόμα και το δέρμα του όπως ανέφεραν είχε αρχίσει αν σαπίζει. Επίσης οι περιγραφές του ίδιου του θύματος σχετικά με το πώς κρατήθηκε ζωντανός, σοκάρουν».

Δείτε το βίντεο:

Σχετικές ειδήσεις