ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ΤΩΡΑ: Συναγερμός στο Λαύριο για τη μεγάλη πυρκαγιά - Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Φωτιά ΤΩΡΑ: Συναγερμός στο Λαύριο για τη μεγάλη πυρκαγιά - Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις
EUROKINISSI

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το πρωί της Πέμπτης (27/06) σε έκταση με ξερά χόρτα, στο Λαύριο.

Ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης στο μέτωπο της πυρκαγιάς, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στη θεση Νεράκι Λαυρίου, όπου νωρίτερα εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους άτυπος καταυλισμός μεταναστών.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, εκτός από τα πρώτα επτά οχήματα με 21 πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο, τώρα έχουν μεταβεί επιπλέον 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα του νεοιδρυθέντος Μηχανοκίνητου Τμήματος, δύο ομάδες πεζοπόρο τμήμα, υδροφόρες των ΟΤΑ, ενώ επιχειρούν και τρία ελικόπτερα.

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής

Μέχρι στιγμής δεν απειλούνται σπίτια ή οι εγκαταστάσεις της ΕΒΟ, που βρίσκονται πάνω από την πυρκαγιά, αλλά πνέουν άνεμοι 5 μποφόρ και καταβάλεται προσπάθεια να τεθεί η πυρκαγιά υπό έλεγχο, πριν πάρει απειλητικές διαστάσεις.

Η εκκένωση

Κοντά στο σημείο της πυρκαγιάς βρίσκεται άτυπος καταυλισμός προσφύγων, ο οποίος εκκενώθηκε, καθώς μεταφέρθηκαν άμεσα απο τις πυροσβεστικές δυνάμεις τα παιδιά σε ασφαλή τοποθεσία, ενώ αυτήν την ώρα απομακρύνονται και οι μεγάλοι.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν κινδυνεύει άμεσα ο καταυλισμός, αλλά η απομάκρυνση έγινε προληπτικά λόγω του καπνού.

Επίσης, σε μικρή απόσταση είναι και οι εγκαταστάσεις της ΕΒΟ, ο οποίες όμως δεν κινδυνεύουν, σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική.

Στο σημείο βρίσκονται 21 πυροσβέστες με επτά οχήματα και υδροφόρες των δήμων, που προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, ενώ έχει κληθεί για να επιχειρήσει και ένα ελικόπτερο.

Διαβάστε επίσης:

Αρκούδα κρατούσε άνδρα για 30 μέρες στη φωλιά της - Η εικόνα του ΣΟΚΑΡΕΙ (ΣΚΛΗΡΕΣ ΦΩΤΟ)

Βρήκαν ζωντανό βρέφος μέσα σε σακούλα - Το βίντεο που συγκλόνισε την ανθρωπότητα

Σχετικές ειδήσεις