Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

«Άφωνοι» οι περαστικοί με αυτό που αντίκρισαν στην μέση του δρόμου

Newsbomb

Ένα ακόμα χτύπημα δέχεται η Αυστραλία, κάθως μετά τις απανωτές καταστροφές των τελευταίων μηνών λόγω των φονικών πυρκαγιών, ορμητικές πλημμύρες την «ξαναχτυπούν».

Μία σειρά από αμμοθύελλες και σφοδρές χαλαζοπτώσεις σημειώθηκαν από το βράδυ της Κυριακής (19/01), σε διάφορες περιοχές της ανατολικής Αυστραλίας.

Στη Μελβούρνη, πρωτεύουσα της πολιτείας Βικτώρια, σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής, έντονη χαλαζόπτωση, ενώ σε άλλες περιοχές της ίδιας πολιτείας μαίνονται σφοδρές βροχοπτώσεις.

Και στην Καμπέρα σημειώθηκαν έντονες χαλαζοπτώσεις, με πολλά δέντρα να ξεριζώνονται. Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων ζήτησαν από τους πολίτες να σταθμεύσουν τα αυτοκίνητά τους σε ασφαλές σημείο και να μην τα παρκάρουν κάτω από δέντρα ή ηλεκτροφόρα καλώδια.

Ένας κάτοικος του Burleigh Heads στο Κουίνσλαντ ανήρτησε μια εικόνα που δείχνει ένα σοκαριστικό θέαμα.

Δείτε τι αντίκρισε στη gallery που ακολουθεί:

Η μετεωρολογική υπηρεσία κάλεσε επίσης τους κατοίκους της Νέας Νότιας Ουαλίας να προετοιμαστούν για την άφιξη καταιγίδας.

«Έντονες καταιγίδες κινδυνεύουν να προκαλέσουν υλικές ζημιές, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένονται και ισχυροί άνεμοι, αλλά και κάποιες χαλαζοπτώσεις και ισχυρές βροχοπτώσεις που ενδέχεται να προκαλέσουν πλημμύρες», ανέφερε σε προειδοποίησή της.

Στην πολιτεία Βικτώρια, όπου εξακολουθούν να μαίνονται πυρκαγιές, οι βροχοπτώσεις της νύχτας έγιναν δεκτές με ανακούφιση, όμως οι αρχές προειδοποίησαν για τους κινδύνους που ενδέχεται να τις συνοδεύουν, κυρίως κατολισθήσεις.

Την ίδια ώρα ένα τεράστιο σύννεφο κόκκινης σκόνης κάλυψε αρκετές πόλεις της Νέας Νότιας Ουαλίας. Κάτοικοι έχουν καταγράψει σε εντυπωσιακές ενός τοίχους σκόνης το οποίο προχωρούσε απειλητικά. Κάποιοι περιέγραψαν πως στη μέση της ημέρας τα πάντα σκοτείνιασαν.

«Ειλικρινά έμοιαζε με σκηνές από την αποκάλυψη, ένα τεράστιο σύννεφο που πλησίαζε, πραγματικά εντυπωσιακό, όμως θα προτιμούσα να έφερνε βροχή και όχι σκόνη», σχολίασε η Άσλεϊ Χαλ που ζει στην πόλη Ντάμπο, την πολυπληθέστερη της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Πυρκαγιές ξεσπούν κάθε χρόνο στην Αυστραλία όμως φέτος η εποχή τους ξεκίνησε πρόωρα και ήταν ιδιαίτερα έντονη εξαιτίας της παρατεταμένης ξηρασίας στη χώρα.

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου έχει καεί μια περιοχή με μέγεθος μεγαλύτερο από αυτό της Πορτογαλίας, ενώ έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 29 άνθρωποι και έχουν καταστραφεί περισσότερα από 2.000 σπίτια.

Εξάλλου οι επιστήμονες εκτιμούν ότι ένα δισεκατομμύριο ζώα έχουν σκοτωθεί, ενώ η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε ότι παρά τις βροχοπτώσεις κάποιες πυρκαγιές εξακολουθούν να μαίνονται.

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.